HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 09:02

Bir yıl boyunca Mars simülasyonunda yaşayacak kişiler aranıyor!

Mars’ta insan kolonisi kurmak için yıllardır araştırmalar yapılıyor. NASA uzayda yaşamayı bekleyenler için uzay öncesi 3D bir simülasyon deneyimi fırsatı sunarak Mars'ta yaşıyormuş gibi yapacak kişiler arıyor.
Bir yıl boyunca Mars simülasyonunda yaşayacak kişiler aranıyor!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA henüz Mars'a kimseyi gönderemiyor ancak göndermiş gibi yapacak dört kişi arıyor. Yaşam simülasyonu programı başlatan Nasa program kapsamında Mars ortamını test edecek insanlar aranıyor.

Cuma günü yaptığı açıklamada NASA, Mars'ta simüle edilmiş bir yaşam alanında bir yıl geçirecek adaylar aradığını söyledi.

Ajans, bilim diploması olan ya da askeri veya pilotluk deneyimi olan sağlıklı yetişkinler arıyor.

Başvuru yapacak adayların Mürettebat Sağlığı ve Performans Keşfi Analogu (CHAPEA) habitat simülasyonunda, 3D baskıyla hazırlanan Mars Dune Alpha adı verilen yapıda bir yıl boyunca kalması gerekiyor.

Mars Dune Alpha 1.700 metrekarelik alanıyla, NASA'nın bir gün Mars'ta astronotları barındırmak için inşa edebileceği yaşam alanlarını taklit ediyor.

Programın ilk dört kişilik mürettebatı geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana bu yapıda yaşıyor. NASA'nın ilerleme raporları işin nasıl bir şey olduğuna dair ipuçları veriyor: sebze yetiştirmek, kum havuzunda "Marswalks" simülasyonu yapmak, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapılanlara benzer bilim deneylerini denetlemek ve sıkı bir egzersiz rejimini takip etmek.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler