HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Şubat 2024 Cuma Saat: 09:47

Dünyanın En Derin Çukurunda Bira Şişesi Bulundu

Batı Pasifik Okyanusu'nda yer alan ve "Dünya okyanuslarının bilinen en derin noktası" olarak kabul edilen Mariana Çukuru'nda çalışan bilim insanları rahatsız edici bir keşfe imza attı.
Dünyanın En Derin Çukurunda Bira Şişesi Bulundu

Mariana Çukuru, bilinen en derin okyanus çukuru ve yer kabuğunun en derin noktasıdır. Batı Pasifik Okyanusu'nda yer alır ve doğal yapısıyla dikkat çeker. Bu çukurda çalışan bilim insanları, sürekli olarak yeni keşifler yapmaktadırlar. Ancak son zamanlarda, rahatsız edici bir keşifleri gündeme geldi. Araştırmacılar, Mariana Çukuru'nda bir bira şişesine rastladılar. Bu bulgu, derinlerde böyle bir çöpün bulunmasının şaşkınlığına neden oldu. Okyanus bilimcisi Dr. Dawn Wright, sosyal medyada çöp parçalarını paylaşarak insanlığın doğal habitatları nasıl kirlettiğini göstermek istediğini belirtti.

Keşif hakkında konuşan Dr. Dawn Wright, bu çöpün dünyanın henüz kirletilmemiş bir bölgesine ulaşmayı başardığını ve insanların doğayı nasıl etkilediğini gösteren bir sembol olduğunu ifade etti. Çukurun derinliği ve basıncı göz önüne alındığında, şişenin neden kırılmadığı merak konusu oldu. Bazı kullanıcılar, şişenin içindeki basınç nedeniyle kırılmadığını düşünüyorlar.

Bugüne kadar bilinen en derin okyanus çukuru olan Mariana Çukuru, ilk olarak 1960'ta Dan Walsh ve Jacques Piccard tarafından Batyscaphe Trieste denizaltısıyla araştırıldı. Daha sonra, film yapımcısı James Cameron 2012'de burayı keşfetti. Mariana Çukuru, dünyanın en derin noktası olan 11 bin metrelik derinliğiyle de dikkat çeker. 2013 yılında, Tayvan'dan Meksika'ya yük taşıyan bir gemide çalışan Cemil Çakır, Mariana Çukuru'na düştü ve arama kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı. Bu olay, Türk şirketine ait bir geminin yaşadığı trajik bir olay olarak kaydedildi.

Kaynak:Odatv




Anahtar Kelimeler : Dünyanın, En, Derin, Çukurunda, Bira, Şişesi, Bulundu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler