HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 09:41

ALMANYA'DA MESAİ 4 GÜNE DÜŞÜYOR

Almanya'da daha kısa haftalık çalışma süresinin üretkenliği artırıp artırmadığını belirlemek amacıyla 1 Şubat'tan itibaren 4 günlük çalışma planı uygulamaya konulacak.
ALMANYA'DA MESAİ 4 GÜNE DÜŞÜYOR

Haftalık dört günlük çalışma süresi, dünyada önemli bir trend haline geliyor. Aralarında İrlanda, İspanya ve Birleşik Krallık'ın bulunduğu çok sayıda ülke, haftalık çalışma süresini 4 güne düşürmeyi test etti. Ayrıca, son derece olumlu sonuçlar elde edildi. Son olarak Almanya’da bu ülkelerin arasına katılmaya karar verdi. 

4 GÜNLÜK ÇALIŞMA, 45 ŞİRKETTE 6 AY BOYUNCA UYGULANACAK

Almanya'nın durgun ekonomisini canlandırma mücadelesi kapsamında haftalık çalışma süresi değişikliği büyük önem taşıyor. Berlin yönetimi, ülkede daha kısa çalışma süresinin üretkenliği artırıp artırmadığını belirlemek amacıyla 1 Şubat 2024'ten itibaren dört günlük çalışma haftasına geçişe yönelik pilot projeyi başlatıyor. Proje, ilk etapta 45 şirkette altı ay boyunca uygulamaya konulacak.

Almanya, ülkedeki şirketlerin 21 Eylül 2023 tarihinden itibaren altı aylık pilot çalışma uygulamasına katılmak için başvuruda bulunabileceğini açıklamıştı.




Anahtar Kelimeler : ALMANYA'DA, MESAİ, 4, GÜNE, DÜŞÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler