HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 15:03

YALAN İÇERİKLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kuruluşundan bu yana gerçeği ortaya koymak amacıyla çeşitli çabalar sarf etmekte.
YALAN İÇERİKLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kuruluşundan bu yana gerçeği ortaya koymak amacıyla çeşitli çabalar sarf etmekte.

Doğru bilginin yalnızca içerikler aracılığıyla kamuoyuna iletilmesi esas alınmakta.

Araştırmalar, dezenformasyonun özellikle toplumun duygusal tepkilerinin yoğun olduğu alanlarda arttığını göstermektedir. Yalan haberlerin en çok sosyal medya platformlarında yayıldığı tespit edilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel düzeyde başlattığı hakikat mücadelesinin, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yönlendirmeleri doğrultusunda Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nde somut bir şekilde uygulandığını belirten Dezenformasyonla Mücadele Kıdemli Uzmanı Mehmet Cihat Ağaç, kuruluşlarından bu yana örgütlü dezenformasyonlar ve yanıltıcı kampanyalara karşı aktif bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Ağaç, "1600'den fazla yanlış bilgiyi tespit ederek, belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaştık. Deneyimli gazeteciler ve akademisyenlerle sürekli olarak çalışarak, hem ülkemizde hem de batı medyasında, dünya genelinde ülkemizle ilgili ortaya atılan iddialara karşı sürekli bir izleme yapıyoruz." şeklinde konuştu.




Anahtar Kelimeler : YALAN, İÇERİKLERİN, ÖNÜNE, GEÇİLECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler