HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Haziran 2023 Pazar Saat: 13:40

"HERŞEYE RAĞMEN YERYÜZÜNDE ŞARKILAR SÖYLEDİK"

"Şair Ceketli Çocuk" olarak tanınan Kazım Koyuncu, 18. ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından hatırlandı.
"HERŞEYE RAĞMEN YERYÜZÜNDE ŞARKILAR SÖYLEDİK"

"Şair Ceketli Çocuk" olarak tanınan müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve aktivist Kazım Koyuncu'nun aramızdan ayrılışının üzerinden 18 yıl geçti. Ölüm yıldönümünde sevenleri şarkıcıyı unutmadı. Ünlü şarkıcının sevenleri ve sanatçı dostları, sosyal medya hesaplarından onunla ilgili paylaşımlar yaptılar.

25 Haziran 2005 yılında kanser nedeniyle vefat eden müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve aktivist bugün sevenleri tarafından anılıyor. Henüz 33 yaşındayken akciğer kanseri nedeniyle hayata veda eden Kazım Koyuncu, Karadeniz müziğinin efsane isimlerinden biri olmayı başardı ve büyük hayran kitlelerine ulaştı.

Hem yaşadığı dönemde hem de öldükten sonra sevenleri onu hep iyilikle güzellikle hatırladı. Kazım Koyuncu Karadeniz türküleri ve kendine özgü tarzıyla gönüllere taht kurmayı başarmıştı. Karadeniz müziği ile Rock’n Roll müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratmıştı. 

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy (Pançol)'da, 7 Kasım 1971 tarihinde doğdu, fakat  nüfusa geç kaydedildiğinden dolayı ünlü sanatçının resmi doğum tarihi 10 Mayıs 1972'dir.

Kazım Koyuncu'nun  müziğe olan ilgisi ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı ve çocukluğu, “üstadım” dediği, “Kemençeci Yaşar” lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında vakti türkü dinleyerek geçti. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başlasa da  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden  siyasi nedenlerden dolayı ayrılan Kazım Koyuncu, 1992 yılında profesyonel müzik hayatına atıldı.

1992'de henüz 20 yaşında iken Ali Elver ile “Dinmeyen” adlı özgün müzik grubunu kuran Kazım Koyuncu'nun profesyonel müzik hayatı bu süreçle başlamış oldu. Zamanla Lazca müzik yapmak için bu gruptan ayrılan fakat rock'tan kopamayan Kazım Koyuncu, geleneksel Laz halk müziğini rock tabanlı yorumlamaya başladı.

Kazım Koyuncu'nun ardında bıraktığı eserleri işe şöyle: "İşte Gidiyorum, Didou Nana, Uy Aha, Hayde, Ben Seni Sevduğumi, Gelevera Deresi, Ella Ella, Narino, Koçari,Gülbeyaz, Ayrılık Şarkısı, Hoşçakal, Uyy! Aha Trabzon, Gyuli Çkimi, Selmina, Tsira, Ncaiş Bırapa, Divane Aşık, Ka Tun Mita Xendasoç, Dağlarda Kar Sesi Var, Koyverdun Gittun Beni, Fadime, Yanlızlığı Anla, Mohevis Kalo, Domi Vamis, Potpori, Anılar Düştü Peşime, Ou Nana, Bu Hayat Böylemi Olur, Sarpi Moleni"

18 yıl önce hayata gözlerini yuman Kazım Koyuncu, ardından bir sürü eşsiz şarkılar bıraktı.Hem köklerine bağlılığı ile hem de çevrede yaşanılan sıkıntılara duyarlılığıyla birçok sanatçının ve hayranların gönlüne taht kurdu.Sadece şarkılarıyla değil aynı zamanda kişiliğiyle de takdirleri topladı. Hala tüm parçaları büyük bir ilgi ve hayranlıkla dinlenmeye devam ediyor. Sevenleri onu şarkılarıyla yaşatıyor.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler