HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Haziran 2022 Perşembe Saat: 07:24

2021 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu’nun başkanlığında Ordu 112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen toplantıya, müdürlüğümüz yöneticileri, ilçe sağlık müdürleri ve kamu hastanelerinin başhekimleri katıldı.
2021 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu’nun başkanlığında Ordu 112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen toplantıya, müdürlüğümüz yöneticileri, ilçe sağlık müdürleri ve kamu hastanelerinin başhekimleri katıldı.

2021 yılında verilen birinci basamak koruyucu önleyici sağlık hizmetleri, ikinci ve üçüncü basamak yataklı tedavi hizmetleri ile acil sağlık hizmetleri değerlendirilerek detaylı olarak analiz edildi. Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu açılış konuşmasına, 2021 yılı değerlendirme toplantısı yapmak amacıyla bir araya gelindiğini söyleyerek, ilçe sağlık müdürlerine, başhekimlere hoş geldiniz dedi, katılımcılara teşekkür etti.

Kasapoğlu konuşmasının devamında, 2021 yılının pandeminin devamı olduğundan bahsederek, “Covid-19 pandemisi iki yılı aşkın bir süre devam etti ve bugün etkisi iyice azalmış olmasına rağmen hala devam ediyor. İnşallah 2022 yılı pandeminin sonu olur. Bizler için pandemisiz geçen, güzel olarak devam eden bir yıl olur.” dedi. Sağlık hizmetlerinin başarılı bir şekilde yürüdüğünü söyleyen Kasapoğlu, “Müdürlüğümüzde, hastanelerimizde, ilçe sağlık müdürlüklerimizde ve toplum sağlığı merkezlerimizde, acil sağlık hizmetleri, halk sağlığı hizmetleri ve yataklı tedavi hizmetlerinde başarılı çalışmalar yürütülmeye devam etmektir. İnşallah gerekli planlamaları ve iyileştirmeleri yaparak daha kaliteli sağlık hizmeti sunacağız. Özellikle şehir hastanemizin hizmete girmesiyle Ordu’yu sağlık alanında bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.   

Sağlıkçıların doğumdan ölüme kadar olan süreçte insanlara dokunan bir meslek grubu olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “2021 yılı genel itibarıyla başarılı geçti. Birazdan sunumu incelediğinizde göreceksiniz, ilk altı ayı biraz durağan ama son ikinci altı ayı hem halk sağlığı ayağında hem hastane ayağında çok hızlı bir ivme ile devam etti. İnşallah 2022 yılında da bu ivmenin hızlı bir şekilde artarak devam ettiğini göreceğiz. Sadece şöyle bir örnek vereceğim. Pandeminin yoğun olduğu dönemde KETEM’de yapılan kanser taramalarımız personelimizin filyasyon çalışmasına katılması nedeniyle tamamen dibe vurmuş durumdaydı. Ama şimdi Allah’ın izniyle kanser taramalarında, 2019 verilerini geçmiş durumdayız. Bu bizim için sevindirici, aynı şekilde aile hekimlerinin çalışmaları, keza hastanelerin ameliyat oranları, poliklinik oranları, acil başvuru oranları artık her geçen gün daha da arttı. Niye bu bizim için önemli? Çünkü pandemide insanlar aile hekimlerine hastanelere gelmekten çekiniyorlardı. Hastalıklarını ötelemişlerdi ama şimdi artık insanlar rahatlıkla sağlık hizmeti almak için aile hekimlerine, hastanelere ve acil servislere müracaat etmekteler. Bu önemli çünkü sağlık istatistikleri bu şekilde daha net bir görünüm arz ediyor.” dedi.

Toplantıda Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr.Begüm Gürdal Öz tarafından katılımcılara yönelik 2021 yılı ve 2022 yılı ilk beş ayı faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapıldı. Toplantının sonunda 2022 yılı ve 2023 yılı için yapılacak çalışmalar, iyileştirmeler masaya yatırılarak, yeni hedefler belirlendi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : 2021, YILI, DEĞERLENDİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler