HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Mart 2022 Pazartesi Saat: 09:01

FETAL EKOKARDİYOGRAFİ BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, 25-27 Mart tarihleri arasında Batı, Orta ve Doğu Karadeniz’in tüm illerinden geniş bir katılımla düzenlenen Karadeniz Fetal Ekokardiyografi Sempozyumuna katıldı.
FETAL EKOKARDİYOGRAFİ BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

Sağlık Müdürü  Dr.Mustafa Kasapoğlu, 25-27 Mart tarihleri arasında Batı, Orta ve Doğu Karadeniz’in tüm illerinden geniş bir katılımla düzenlenen Karadeniz Fetal Ekokardiyografi Sempozyumuna katıldı.

Ordu’da böyle spesifik bir toplantı düzenlenmesinden, İl Müdürü olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara hoş geldiniz dedi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kasapoğlu, “Bildiğiniz gibi pandemi iki yıldır devam ediyor. Pandemi süreci biz sağlık çalışanlarını gerçekten çok yordu. Acilde çalışan pratisyen hekimden tutun, üniversitedeki hocasına, tüm sağlık çalışanları bu süreçte çok yoruldu. Biz bu sürece sığınmadan diğer işlerimizi de tamamlamak durumundayız. Bugün burada yapacak olduğumuz toplantı biz sağlık hekimleri için çok önemli, hele idareciler için çok daha önemli çünkü biz bir ülkenin gelişmişlik kriterleri arasında önemli bir yer tutan anne ölümü, bebek ölümü bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bizler bir insanın ölümü, alemin ölümü dediğimiz bir dine mensubuz o zaman gelişmişlik kriterleri arasına baktığımız zaman da gerçekten bir annenin, bir bebeğin hayatta kalması için ki varız ve bu spesifik toplantı da biraz o yönde anomalilerle ilgili eko ile ilgili pediatrik kardiyoloji hep beraber bir arada toplandığınız bir toplantı oldu. İnşallah sahaya yansıması bunun aktarımıyla mümkün olacaktır. Bilimin ve ilimin paylaşmayla büyüyeceğine inanıyorum inşallah bu toplantı böyle bir paylaşımın devamını sağlar hepinize teşekkür ediyorum. Toplantınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Ülkelerin gelişmişlik kriterleri arasında yer alan anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi noktasında Müdürlüğümüz koordinasyonunda, ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri ve aile hekimlerimiz aracılığıyla danışmanlık hizmeti verilmekte, ailelere yönelik farkındalık çalışmaları yürütülmekte, sağlık tesislerimizde görevli personele bu konu hakkında eğitimler düzenlenmekte, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projeler üretilmektedir. 

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : FETAL, EKOKARDİYOGRAFİ, BÖLGE, TOPLANTISI, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler