HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Nisan 2024 Salı Saat: 12:27

Bugün, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

"Dünya Otizm Farkındalık Günü", Birleşmiş Milletler tarafından otizmle ilgili farkındalık oluşturmak ve otizm spektrum bozukluğuyla ilgili sorunlara çözüm aramak amacıyla belirlenmiştir.
Bugün, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Birleşmiş Milletler, otizm konusunda farkındalık oluşturmayı ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmayı amaçlayarak "Dünya Otizm Farkındalık Günü"nü 2 Nisan olarak belirledi. Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından her yıl 2 Nisan'da kutlanır ve dünya genelinde otistik spektrum bozukluğuna sahip bireylerle ilgili farkındalık yaratmayı hedefler. 

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedir?

Katar'ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Moza bint Nasır'ın önerisiyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 62/139 sayılı kararıyla tanımlanmış, tüm üyelerin desteğiyle 1 Kasım 2007'de kabul edilmiş ve 18 Aralık 2007'den itibaren uygulanmaya başlanmıştır. 2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak belirlenmiştir. Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan'da başlar ve dünya çapında otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, farkındalığın artırılması ve erken teşhis ile tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenir.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Bugün, 2, Nisan, Dünya, Otizm, Farkındalık, Günü

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler