HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 10:11

MHRS’den randevu alıp gitmeyenlere yeni düzenleme!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden alınıp, gidilmeyen randevuların çokluğuna dikkat çekerek, konuya ilişkin köklü bir çalışma başlatıldığını açıkladı.
MHRS’den randevu alıp gitmeyenlere yeni düzenleme!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden alınıp gidilmeyen randevuların artış gösterdiğine dikkat çekerek köklü bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Bakan Koca, Türkiye genelinde iptal edilmeyen randevu oranlarının yüksek olduğunu belirterek, "MHRS randevularında yaşanan sorunlara karşı, uzman ve yan dal uzmanı sayılarının artırılması için köklü bir çözüme gittik. Kısa sürede sonuç almak içinse çalışmalarımız sürüyor. Alınan fakat iptal edilmeden gidilmeyen randevular, güncel durumun ana nedenlerinden biri. Türkiye'nin her yerinde iptal edilmeyen randevuların oranı yüksek." şeklinde konuştu.

Bakan Koca, özellikle İstanbul Bayrampaşa'da geçen yıl 110.000 hastanın randevusuna gelmediğini ve bu durumun ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurgulayarak, "Örneğin, İstanbul Bayrampaşa'da geçen yıl 110.000 hasta randevusuna gelmedi. Oran, alınan toplam randevu sayısının %20’sinden fazladır. Toplamda bakılan hasta sayısı ise düşünülenden çok fazla, örneğin Bayrampaşa’da yaklaşık 1.100.000." ifadelerini kullandı.

Sağlık hizmetine erişimde adaletin tesisi için herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Bakan Koca, "Bugün bu duyarlılığı göstermeyen, yarın randevu alamamaktan şikâyetçi olabilir. Bu mümkün. İptal edilmeyen 110.000 randevu, alınamayan 110.000 randevu demek. Her birim çözümün parçası olmalıyız." şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler