HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 09:33

Yemekten sonra çay içenler dikkat!

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme ve hastalıklar konusundaki açıklamalarıyla bilinen bir isim olarak, çay tüketimi konusunda çarpıcı bir uyarıda bulundu.
Yemekten sonra çay içenler dikkat!

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme ve hastalıklar konusundaki açıklamalarıyla bilinen bir isim olarak, çay tüketimi konusunda çarpıcı bir uyarıda bulundu. Türk toplumunun yaygın bir alışkanlığı olan akşam yemeğinin ardından içilen çayın, sağlığımıza zarar verebileceği konusunda dikkat çeken Karatay, özellikle demir eksikliği ve kansızlık sorunu yaşayanları ilgilendiren önemli bilgiler paylaştı.

Karatay, yaptığı açıklamalarda demir eksikliği bulunan bireylerin, özellikle kansızlık sorunu yaşayanların, çay tüketiminin bu durumu daha da kötüleştirebileceğine vurgu yaptı. Gluten entoleransının, bağırsaklardan alınan besinlerin sağlıklı bir şekilde emilememesine neden olduğunu belirten uzman, bu durumun da halsizlik, uyku fazlalığı, sürekli yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade etti.

Özellikle yemeklerden hemen sonra çay içmenin, kırmızı ette bulunan demirin emilmesini engellediğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'deki yaygın kansızlık sorununun önemli bir sebebini bu alışkanlığa bağladı. Beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, çayın içerdiği maddelerin, demirin emilimini olumsuz etkileyerek kişilerin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğini belirtti.

Karatay'ın uyarısına göre, özellikle akşam yemeğinin ardından çay içme alışkanlığının azaltılması, demir eksikliği ve kansızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olabilir. Uzman isim, sağlıklı bir yaşam için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Yemekten, sonra, çay, içenler, dikkat!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler