HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Şubat 2024 Cumartesi Saat: 14:06

Süt ve Yoğurt Ürünlerine İlişkin Düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Süt ve Yoğurt Ürünlerine İlişkin Düzenleme!

Yayımlanan bu karara göre, bazı süt ve yoğurt ürünlerinde önemli düzenlemeler yapıldı.

Öncelikle, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt artık en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilebilecek. Bu adımın, tüketicilerin ürünlerin ambalajlarını daha rahat değerlendirmelerine ve seçim yapmalarına olanak tanıması amaçlanıyor.

Ayrıca, tebliğle birlikte fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca belirlenen bir sınırda olması gerektiği konusunda düzenlemeye gidildi. Bu düzenlemeyle, ürünlerin raf ömrü boyunca kalitesinin korunması ve tüketicilerin güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Yapılan değişikliklerle taklit ve tağşiş ile tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilmesi hedeflenirken, süt ve yoğurt ürünlerinin daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde tüketiciye sunulması sağlanmış olacak.




HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Süt, ve, Yoğurt, Ürünlerine, İlişkin, Düzenleme!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler