HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Ocak 2024 Salı Saat: 15:05

Öfke Kontrolü Neden Olur? Nelere Dikkat Edilmeli?

Klinik psikolog Burcu Amrağ, öfke patlamalarının bazen bastırılan duyguların bir sonucu olarak ortaya çıkabileceğini belirtiyor.
Öfke Kontrolü Neden Olur? Nelere Dikkat Edilmeli?

Klinik psikolog Burcu Amrağ, öfke patlamalarının bazen bastırılan duyguların bir sonucu olarak ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Bastırılmış duyguların genellikle duygusal tepkilerin ifade edilmesinden kaçınıldığı veya içselleştirildiği durumlarda ortaya çıkabildiğini ifade ediyor.

Amrağ, bastırılmış duyguların zamanla birikerek kişinin içinde yoğun bir öfke veya stres oluşturabileceğini ve bu durumun öfke patlamalarına neden olabileceğini açıklıyor.

Bu bastırılmış duyguların öfke patlamalarına neden olmasının birkaç faktörü olduğunu belirten Amrağ, bunları şu şekilde sıralıyor:

Kişinin duygularını ifade etme konusunda kendini baskı altına alması,

Toplumsal beklentiler, aile dinamikleri veya kişisel inançlar gibi faktörlerin duyguların ifade edilmesini zorlaştırması,

Duygusal olarak zorlayıcı veya travmatik geçmiş deneyimlerin duyguların bastırılmasına yol açması.

Önemli olanın, bastırılan duyguların farkına varmak ve bu duygularla başa çıkma stratejileri geliştirmek olduğunu belirten Amrağ, duyguların sağlıklı bir şekilde ifade edilmesi ve iletişim becerilerinin geliştirilmesinin bu süreçte önemli olduğunun altını çizdi.

Amrağ, öfke patlamalarının veya öfkenin bastırılmasının genellikle birçok faktörün birleşimi sonucunda ortaya çıktığını ifade ediyor. Bu faktörlerin kişiden kişiye değişebileceğini ve bazı yaygın nedenlerin stres, iletişim zorlukları, bastırılmış duygular, kişisel faktörler ve duygusal deneyimler olduğunu belirtiyor.

Son olarak, Amrağ, öfke patlamalarını önlemenin yolları arasında stresle başa çıkma stratejileri, duyguları tanıma ve ifade etme becerileri, öfke yönetimi teknikleri ve sağlıklı iletişim yöntemlerinin etkili olabileceğini vurguluyor.

HABER:TUĞÇE ARSLAN




Anahtar Kelimeler : Öfke, Kontrolü, Neden, Olur?, Nelere, Dikkat, Edilmeli?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler