HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 14:06

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI NEDEN ÖNEMLİ?

Günümüz şartlarına bakıldığında Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kişi için önemli bir yer kapsıyor. Peki Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tam olarak ne oluyor, kişi için neden bu kadar önemli? Detaylar haberimizde…
TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI NEDEN ÖNEMLİ?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK anlaşmalı özel hastanelerde hiçbir ek ücret ödemeden tedavi hizmetini, muayene masraflarını ve tahlil giderlerini karşılayan sağlık sigortası türüdür.

Sitare Sigorta Yöneticisi Öznur Aydın Pamuk, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na ilişkin tüm detayları ve kişi için önemini Tribün Gazetesi’ne anlattı.

YAPILMASI GEREKEN ÖNEMLİ SİGORTALARDAN BİRİ

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın günümüz şartlarında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Öznur Aydın Pamuk: “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, günümüz şartlarında ekonomik sıkıntılardan dolayı SGK ve Bağ-Kur kayıtlı olan tüm insanların yaptırması gereken bir sigorta aslında. Hastane tedavilerimizde ekonomik anlamda, yüksek miktarlarda ücretlerle karşılaştığımızda çok önemli bir yere sahip. Sonuçta hastaneye gittiğimizde neyle karşılaşacağımızı tam bilemediğimizden ayakta ve yatışlı tedavilerde hepsi sağlık sigortasından alınabiliyor. SGK kapsamındaki olan her şey yani biz hastaneye gittiğimizde SGK farkını vermiyoruz. Doktor muayenesi olabilir tahlil, tetkik, röntgen olabilir onları istediklerinde herhangi bir fark vermiyoruz. Sağlık sigortası ödüyor onların hepsini. Aynı şekilde yatışlı tedavilerde de öyle. Belli limitleri var. Yatışlı tedavilerde herhangi bir limit bulunmuyor, sınırsız; ancak ayaklı tedavilerde 10 ve12 olarak değişiyor. Hayatı kolaylaştırmak adına ve hani ekonomik yükü azaltmak adına yapılması gereken en önemli sigortalardan bir tanesi.”

AİLE PAKETİ DE BULUNUYOR

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda aile paketinin de bulunduğunu söyleyen Öznur Aydın Pamuk: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda aile paketleri de bulunuyor. Kişi isterse bebek, anne, baba şeklinde tek tek de yaptırabilir, tamamen isteğe bağlı ama eğer ailede bir düşünce varsa; hep beraber yaptırılmak isteniyorsa aile paketi olarak indirimler de var. Tek bir kişinin poliçe primi ile aile primi farklı olabiliyor” dedi.

SAĞLIK RAPORU GETİRMEYE GEREK YOK

Tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırmadan önce kişinin herhangi bir sağlık raporu getirmesine gerek olmadığını vurgulayan Pamuk açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Biz sağlık raporu istemiyoruz. Zaten sistemde bütün e-nabız kayıtları belli olduğu için sigortalı hastaneye gittiğinde, ilk giriş yaptığında geçmişten gelen tüm rahatsızlıkları ortaya çıkıyor. Doktorun girdiği raporlar, tetkiklerde o yönde. Eğer geçmişten gelen bir rahatsızlığı varsa zaten bunu şirket reddediyor. Geçmişten gelen bir rahatsızlık yok ise bir gün sonra oluşan bir rahatsızlık veya bir gün önce oluşan bir rahatsızlık gibi durumlarda poliçe bunu karşılıyor. Sadece rahatsızlığın geçmişten gelmemesi gerekiyor. Rahatsızlığının anlık oluş ve ileriye dönük oluşması gereken bir rahatsızlık olması gerekiyor ki karşılasın zaten rapor almamamızın nedeni sistemde her şeyin ortaya çıkmasından.”

DOĞUM MASRAFLARI DA KARŞILANIYOR MU?

Tamamlayıcı sağlık sigortası hamilelikte de geçerli mi? Kişi hamile olduğunu öğrendi, geldi tamamlayıcı sağlık sigortası yaptı doğumla ilgili masraflarda karşılanıyor mu? Sorularını yanıtlayan Öznur Aydın Pamuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hamilelik söz konusu olduğunda şartlar tamamen değişiyor. Poliçeyi yaparken gebelik var mı diye sigortalıya soruyoruz. Çünkü gebelik olduğunda farklı yok ise daha farklı bir poliçe sunuluyor. Hepsinin şartları ayrı ayrı, tabii fiyatlandırmaları da ona göre ayrı oluyor.

Poliçeyi yaptırdıktan sonra bir ay bekleme süresi var. Onun dışında bir adet dönemini geçtikten sonra poliçe tabii devam ettiği sürece gebelik teminatını karşılıyor. Bekleme süreleri ayrı ayrı olan poliçeler var.”

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI İLE ARASINDAKİ FARK NE?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Özel Sağlık Sigortası arasındaki farklara değinen Öznur Aydın Pamuk: “Özel Sağlık Sigortası’nda herhangi bir SGK ve Bağ-Kur kaydı gibi işlemler aranmıyor. Sigortasız olunabiliyor, bir kuruma bağlı olunmayabilir. Bireysel olarak Özel Sağlık Sigortası yaptırabilir. Ayrıca ayakta tedavi teminat limitleri var. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda 10 kere iken Özel Sağlık Sigortası’nda bir limit yok. Sadece diyor ki: Yıllık 20.000 limitle ayakta tedavi almak istiyorum veya 15.000 limitli ayakta tedavi almak istiyorum veya limitsiz almak istiyorum diyor kişi. Özel Sağlık Sigortası’nda yatışlı tedaviler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda olduğu gibi limitsiz karşılanıyor. Özel Sağlık Poliçesi yaptırıldığında tüm anlaşmalı özel hastanelere gidebilir.” Dedi.

KULLANDIKÇA DEĞERİ ANLAŞILIYOR

İnsanların ilk yaptırması gereken şeyin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası olduğunu vurgulayan Öznur Aydın Pamuk: “İnsanların bilinçli olup ilk yaptıracakları şeyin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası olduğunu bilmeleri gerekiyor.  Zaten kullandıkça herkes daha iyi anlıyor değerini. Bu dönemlerde de yaygın, yaygınlaştırmaya da devam edilecek. Devlet tarafından zorunlu hale gelecek diye bir bilgisi var. İnşallah gelir ve herkes en azından faydalanmış olur. Ekonomik anlamda insanların üzerinden özel hastanelerin yükü kalkmış olur en azından.”

EK HİZMETLER DE MEVCUT

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda verilen bazı ek hizmetler de mevcuttur. Poliçenin içerisinde kişi ücretsiz olarak bu ek hizmetlerden yararlanabiliyor. Ek hizmetler içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere diş temizliği, dolgu, söküm, diş röntgen, checkup hizmeti bulunuyor. Bununla birlikte kişi dört kez diyetisyen ve psikolog hizmetlerinden yararlanabiliyor.


ÖZEL HABER: KÜBRA YEŞİLÇAY




Anahtar Kelimeler : TAMAMLAYICI, SAĞLIK, SİGORTASI, NEDEN, ÖNEMLİ?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler