HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ekim 2023 Salı Saat: 11:08

HAFIZAYI OKUYARAK GÜÇLENDİRİN

Ev, iş, normal yaşantı derken ekstradan beynimizi çalıştıracak çok fazla bir şey yapamadığımızı söyleyen Medical Park Ordu Hastanesi’nden Uzm. Dr. Emre Çevik, kitap okumanın beyne faydaları konusunda bilgilendirmede bulundu.
HAFIZAYI OKUYARAK GÜÇLENDİRİN

Kitap okumak hafızayı güçlendiriyor Kitap okumanın sadece hikâyelerin ve bilgilerin keşfiyle sınırlı bir aktivite olmadığını, aynı zamanda beynimiz ve hafıza yeteneklerimiz için de önemli bir egzersiz olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, “Kitap okumanın hafıza güçlendirme yeteneği, bilim dünyası tarafından birçok çalışma ile desteklenmektedir” dedi.

Ev, iş, normal yaşantı derken ekstradan beynimizi çalıştıracak çok fazla bir şey yapamadığımızı söyleyen Medical Park Ordu Hastanesi’nden Uzm. Dr. Emre Çevik, kitap okumanın beyne faydaları konusunda bilgilendirmede bulundu.

“Kullanılmayan beyin küçülür”

Günümüzde artık sedanter (hareketsiz) bir yaşam sürdüğümüzün altını çizen Uzm. Dr. Çevik, “Ev, iş, normal yaşantı derken ekstra olarak beynimizi çalıştıracak çok fazla bir şey yapamayabiliyoruz. Kitap okumak, kesinlikle bunun için en iyi araçtır. Kullanılmayan her şey küçülür. Beynimiz de öyledir. Beynimizi kullanalım. Kitap okuyalım. Çünkü kitap içinde aldığımız bilgiler, beynimizde kurduğumuz hayal gücümüz, kesinlikle zihnimizi geliştirecektir. Ve zihnimizi beynimizi kullandıkça da unutkanlığımız giderek azalacaktır” diye konuştu. 

“Beyin içi jimnastik etkisi yaratıyor”

Öncelikle, kitap okurken beynimizin farklı bölgelerinin de aktive olduğuna dikkat çeken Dr. Emre Çevik; “Bu süreç, beyin için 'jimnastik' gibi bir etki yaratır. Hikâye anlatımı ve dil bilgisi, beyin hücrelerinin bağlantılarını artırır ve bunun sonucunda hafıza yeteneklerimiz gelişir. Ayrıca yeni kelimeler ve kavramların beyne tanıtılması, hafıza kapasitemizi genişletir” dedi. 

“Mental yetenekler edindiriyor”

Kitap okumanın hafızamızı geliştiren mental yetenekler de edindirdiğini söyleyen Uzm. Dr. Emre Çevik; “Bir kitabı okurken, olayları takip etmek ve anlamak için anıları canlı tutmamız gereklidir. Hikâyenin konusu, karakterlerin isimleri ve kişilikleri, anahtar konuşmalar ve olaylar, devam eden bir hikâyeyi takip etmek ve anlamak için hatırlanması gereken çok sayıda detaydan sadece birkaçıdır. Bu sürekli pratik, hafızamızın kapasitesini ve yeteneğini artırır. Ayrıca kitap okumak, hayal gücümüzü destekleyerek, hafızamızı da geliştirir. Kitaplarda anlatılan hikâyeler ve karakterler, zihnimizi çalıştırır ve hayal gücümüzü harekete geçirir. Bu süreç sırasında zihnimiz eşsiz ve karmaşık görsel imgeler ve senaryolar oluşturur. Bu imgeler ve senaryoları hatırlamak, hafızayı güçlendiren bir başka yöntemdir” ifadelerini kullandı. “Hafızayı güçlendiren etkili bir uygulama”

Sonuç olarak kitap okumak, hafızayı güçlendiren etkili bir uygulama olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Çevik; “Kitaplar, beyne sürekli yeni bilgiler sunarak ve beyin hücreleri arasındaki bağlantıları harekete geçirerek hafızayı geliştirir. Kitapları düzenli okumak, hafızamızı daha yönlendirilmiş bir şekilde kullanmak ve geliştirmek için mükemmel bir yol olduğunu kanıtlar. Bu yüzden herkes, güçlü bir hafıza ve genel beyin sağlığı için düzenli kitap okuma alışkanlığı edinmelidir” diyerek sözlerini sonlandırdı. 




Anahtar Kelimeler : HAFIZAYI, OKUYARAK, GÜÇLENDİRİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler