HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Ekim 2023 Perşembe Saat: 07:37

“ARALIKLI ORUÇ DİYETİ İLE ZAYIFLAYIN”

Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Diyetisyen Melisa Karataş, aralıklı oruç diyeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“ARALIKLI ORUÇ DİYETİ  İLE ZAYIFLAYIN”

Son zamanlarda popüler hale gelen aralıklı oruç diyeti hakkında bilgi veren Diyetisyen Melisa Karataş, “Oruç tutma ve yemek yeme dönemlerini stratejik olarak uygulayan bu yöntem, kas kütlesini korurken vücudunuzun yağ yakımını kolaylaştırıyor. Sağlıklı bir şekilde kilo verdirirken aynı zamanda vücudu gençleştirmeye de yardımcı oluyor” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Diyetisyen Melisa Karataş, aralıklı oruç diyeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aralıklı orucun ne olduğundan bahseden Dyt. Karataş, “Aralıklı oruç, etkileyici etkinliği ve uzun vadeli sağlık yararları nedeniyle son yıllarda önemli bir popülerlik kazanmıştır. Oruç tutma ve yemek yeme dönemlerini stratejik olarak uygulayan bu yöntem, kas kütlesini korurken vücudunuzun yağ yakımını kolaylaştırıyor. Diyet yaparken insanların kendini mutsuz ve tatminsiz hissetmesine neden olan geleneksel diyetlerin dışında “Intermittent Fasting” olarak da bilinen aralıklı oruç diyeti, kilo verme ve genel sağlığı iyileştirme konusunda devrim niteliğinde bir yaklaşım sunuyor. Sağlıklı bir şekilde kilo verdirirken aynı zamanda vücudu gençleştirmeye de yardımcı oluyor” diye konuştu.

BİRÇOK FAYDASI MEVCUT

Aralıklı Oruç Diyetinin basit ama etkili bir yaklaşım olduğunu söyleyen Dyt. Melisa Karataş: “Düzenli bir şekilde aralıklı oruç diyetini yeme programınıza dâhil ettiğinizde vücudunuz çeşitli faydalar elde eder. Yağ yakımının artması, metabolizmanın hızlanması, insülin duyarlılığının artması ve iltihaplanmanın azalmasına kadar olumlu faydalar sağlamaktadır. Bilimsel olarak kanıtlanmış bu yöntem, sürekli olarak kalori saymanıza veya kendinizi kısıtlamadan sevdiğiniz yiyeceklerin tadını çıkarmanıza ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmenize olanak tanır. Aralıklı oruç diyeti ile bir yandan hayatın zevklerini yaşarken bir yandan da sürdürülebilir zayıflamayı sağlayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

ARALIKLI ORUÇ DİYETİ VÜCUDUNUZU 

 TEMİZLEYEBİLİR

Yapılan araştırmalarda aralıklı orucun potansiyel yaşlanma karşıtı etkilere sahip olabileceğini ve genel uzun ömürlülüğe katkıda bulunabileceğini öne sürdüğünü söyleyen Dyt. Melisa Karataş” Çalışmalar aralıklı oruç diyetinin hücresel otofajiyi destekleyebildiğini, bunun da vücudunuzu içeriden temizlemeye ve gençleştirmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Düzenli bir şekilde yapılan aralıklı oruç diyeti ile kilo yönetiminin ötesinde birçok faydayı keşfedeceksiniz. Neyi ne zaman yiyebileceğinizi kısıtlayan geleneksel diyetlerin aksine aralıklı oruç esneklik sağlar. Yeme kalıplarını yaşam tarzınıza ve tercihlerinize göre uyarlayabilirsiniz. Aralıklı oruç diyeti, metabolizmanızın hızlı çalışmasına yardımcı olarak gün boyu yağ yakımının artmasına neden olur. Yaygın yanlış inanışın aksine, aralıklı oruç aslında insülin seviyelerini stabilize ederek ve hücresel onarım süreçlerini geliştirerek enerji seviyenizi artırabilir” dedi.

ORUÇ SAATLERİNDE BOL SU İÇİLEBİLİR

Herhangi bir diyet değişikliğinde olduğu gibi, aralıklı oruç diyetine başlarken de vücudun uyum sağlamasının zaman aldığını söyleyen Dyt. Melisa Karataş aralıklı oruç diyetine başlayacak kişilere şu önerilerde bulundu.

“Öncelikle oruç programınızı belirleyin. 16/8 yöntemi, 5:2 diyeti veya ye-dur-ye gibi çeşitli yöntemler arasından bir seçim yapın. Sizin için en uygun olanı bulmak için denemeler yapın. Susuz kalmamak ve açlığı frenlemek için oruç saatlerinizde bol su için. Herhangi bir diyet değişikliği gibi, aralıklı orucun da vücudunuzun uyum sağlaması zaman alır. Kalıcı sonuçlar elde etmek için sabırlı ve tutarlı olun.”

ARALIKLI ORUÇ TARİFİ

Dyt. Melisa Karataş, aralıklı oruçta tercih edebileceğimiz besinleri şöyle sıraladı:

· Sabah (12.00 ile 13.00 arası) : 2 adet yumurtadan omlet veya menemen, 2 dilim peynir, 5 adet zeytin, 1 tatlı kaşığı reçel veya marmelat, yarım simit veya bir dilim börek, mevsim yeşillikleri

· Ara: (15.00- 16.00) : Kahve, 1 adet meyve

· Akşam (18.00-19.00): 3 köfte kadar et veya tavuk veya balık, 8 kaşık pilav veya makarna, salata.

 




Anahtar Kelimeler : “ARALIKLI, ORUÇ, DİYETİ, İLE, ZAYIFLAYIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler