HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 14:07

BAKAN KOCA, COVİD-19'UN MUTASYONU HAKKINDA KONUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Toplu aşılamaya kesinlikle ihtiyaç duyulmayan bir dönemdeyiz. Kapanma gibi toplu tedbirler artık söz konusu değil " şeklinde konuştu.
BAKAN KOCA, COVİD-19'UN MUTASYONU HAKKINDA KONUŞTU

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Toplu aşılamaya kesinlikle ihtiyaç duyulmayan bir dönemdeyiz. Kapanma gibi toplu tedbirler artık söz konusu değil " şeklinde konuştu.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19’un Eris varyantıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Koca, Eris varyantının toplumsal gündemde öne çıkmayacak kadar önemsiz olduğunu ve aşı programının geçmişte kaldığını açıkladı.

Bakan Koca, konuların çarpıtıldığını ve bazı görüşlerin bilimsel olmadığını vurgulayarak, salgın sürecinde alınan kararların bilime dayandığını ifade etti. Bilimsel verilere dayalı bir ekip olarak, bilimsel gelişmeleri dikkate aldıklarını ve bilime sırt çevirmenin mümkün olmadığını söyledi. Ayrıca, Türkiye’deki aşı uygulamalarının başarıyla yürütüldüğünü ve çocukluk çağı aşılamalarında yüksek oranların neden yüzde 95’in üzerinde olduğunu belirtti.

Bakan Koca, ”Salgın boyunca alınan tüm kararların arkasında bilim var. Bilimsel gelişmeleri asla göz ardı etmedik. Mücadeleyi bilimsel verilerle yönetmiş bir ekibin, şayet gerekli olsa her şeyin en kolay olabileceği bir noktada bilime sırt çevirmesi hiç mümkün mü? Bizleri karşıtı imişiz gibi göstermek isteyenler, ülkemizde başarıyla yürütülen aşı uygulamalarını bilemeyecek kadar bilgisiz olamaz. Çocukluk çağı aşılamalarında oran neden %95’in üzerinde?” 

COVID-19 salgını başladığında, aşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve kendi aşılarını geliştirmeye çalıştıklarının altını çizen  Koca, sonunda Turkovac aşılarının ortaya çıktığını ve hızla ülke genelinde aşı kampanyası başlattıklarını açıkladı. Sağlık çalışanlarının aşılandıktan sonra ölüm vakalarının azaldığını da belirtti.

Bakan Koca, aşıların virüsle karşılaşmamızın ilk zamanlarında elzem olduğunu ve bu sayede bağışıklık sistemimizin virüsü tanımaya başladığını söyledi. Aşı kampanyalarının virüsün mutasyonlarına karşı etkili olduğunu söyledi ve yeni mutasyonlara göre aşıların geliştirilmeye devam edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Bakan Koca, ”Hayatını kaybeden sağlık çalışanı haberleri çok sıktı. Sağlık çalışanları aşılandıktan sonra bu ölümler çok azaldı " dedi.

Son olarak, toplu aşılamanın artık gerekli olmadığını ve kapanma gibi toplu tedbirlerin söz konusu olmadığını söyledi. COVID-19 için mevcut kişisel tedbirlerin dışında yeni tedbirlerin gereksiz olduğunu belirterek Türkiye’nin sağlık konusunda bağımsız olduğunu belirtti.

COVID-19 aşısının toplu olarak yeniden yapılmasını gerektiren bilimsel bir durum olmadığını ve sağlık ve bilimin pazarlama alanına dahil edilmemesi gerektiğini vurguladı.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : BAKAN, KOCA, COVİD-19UN, MUTASYONU, HAKKINDA, KONUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler