HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Nisan 2021 Pazartesi

KASAPOĞLU’DAN, ŞİDDETE UĞRAYAN DOKTORA ZİYARET

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, 15 Nisan 2021 Perşembe günü saat 10.00 sularında Ünye devlet hastanesinde meydana gelen olayda bir hasta yakını tarafından şiddete uğrayıp darp edilen genel cerrahi uzmanı Op. Dr.Çetin Karad
KASAPOĞLU’DAN, ŞİDDETE  UĞRAYAN DOKTORA ZİYARET

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, 15 Nisan 2021 Perşembe günü saat 10.00 sularında Ünye devlet hastanesinde meydana gelen olayda bir hasta yakını tarafından şiddete uğrayıp darp edilen genel cerrahi uzmanı Op. Dr.Çetin Karadağ’ı ziyaret ederek sağlıkçıların daha çok yüreklenmeye, daha çok motivasyona ihtiyacı olduğu bu günlerde böyle bir hadisenin yaşanması çok üzücü. İnşallah bir daha olmaz diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ünye devlet hastanesi Genel Cerrahi polikliniğinde 15 Nisan 2021 Perşembe günü saat 10.30 sularında meydana gelen olayda bir süre önce koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle Ünye Devlet Hastanesi'ndeki Yoğun Bakım Servisine yatırılan Saime Türk'ün tedavisine normal serviste devam edildi. Normal servise alındıktan bir gün sonra rahatsızlandığı öğrenilen Saime Türk tekrar yoğun bakıma alındı.

Op.Dr. Çetin Karadağ tarafından tedavi uygulanan ve daha sonra da başka bir hekime devredilen hastada bazı komplikasyonlar gelişti. 

Olaydan Genel cerrahi Uzmanı Op.Dr. Çetin Karadağ'ı sorumlu tutan yaşlı hastanın yakını İ.T.Genel Cerrahi Polikliniğine gelerek tehditler ve hakaretler savurarak Op.Dr. Çetin Karadağ'ı darp etti.

Ünye Devlet Hastanesi resmi görevli polisi ile Hastane güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen İ.T, buradan Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Hasta yakını tarafından doktorun darp edilmesini şiddetle kınadığını belirten Ordu il Sağlık müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu “Bu menfur hadise kabul edilemez, hiç olmaması, yaşanmaması gereken bir hadisedir. Tekrar bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum “dedi.

Coronavirüs salgını ile mücadele edildiği şu içinde bulunduğumuz dönemde özellikle sağlıkçıların daha çok motivasyona ihtiyaç duyduğunu, ancak bu tarz şiddet olaylarının üzücü olduğunu belirten Ordu Sağlık Müdür Dr.Mustafa  Kasapoğlu” Biz sağlıkçılar canla başla Covid’le, diğer hastalıklarla mücadele ediyoruz, bunu hak etmediğimizi düşünüyoruz. 

Bugün de şiddete maruz kalan, darp edilen hekim arkadaşımızı ziyarete geldim. Geçmiş olsun dileklerimi kendisine ve eşine ifade ettim. Çetin Karadağ’da Genel Cerrahi Uzmanı. Eşi radyoloji uzmanı sağlıkçılarımız. Son 25 yıldır ve halen daha Ünye’ de başarıyla görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Çetin Karadağ ve tüm sağlıkçıların daha çok yüreklenmeye, daha çok motivasyona ihtiyacı olduğu bu günlerde böyle bir hadisenin yaşanması çok üzücü. 

İnşallah bir daha olmaz diyen Kasapoğlu” hastanemizde yaşanan üzücü olayın bundan sonraki sürecinin adli süreç olduğunu ve bugün yaşanan olayın ardından darp raporu alan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Karadağ’ın hastanede randevusu alınmış hastalarının muayenelerine ve ameliyatlarına devam ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak  kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin "Şifa veren kişiye nasıl el kaldırırsınız?" diyerek Doktor Karadağ'a yapılan saldırıyı kınadı. 

Son 25 yıldır ve halen daha Ünye de, Ünye devlet Hastanesinde başarıyla tek kişilik sağlık ordusu iyi örneğinde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Çetin Karadağ'ın görevi başında bir hasta yakını tarafından şiddete uğrayarak darp edildiğini kendisini yakından tanıyan seven ve sayanları Ünyeliler olarak üzülerek öğrendik.

Çetin  Karadağ ve birlikte görev paylaştığı Radyoloji Uzmanı eşi Zehra Karadağ hanımefendiye, elinden sağlık hizmeti almış ve halen daha almaya devam eden Ünyeliler ve bölge insanımız adına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Ünye devlet Hastanesi yöneticileriyle  tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun der, saygılar sunarız.   AHMET YENİN

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler