HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Eylül 2023 Cuma Saat: 08:57

ORDU’DA AMELiYATLAR DEVAM EDiYOR !

Bazı haber sayfalarında ve sosyal medyada Ordu'da kan stoklarında yaşanan düşüş nedeni ile ameliyatların durma noktasına geldiği iddia edildi.
ORDU’DA AMELiYATLAR DEVAM EDiYOR !

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya da kan stoklarının yetersiz olduğuna ilişkin yapılan haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Kan bağışı yeterli düzeyde yapılmadığı durumda ilerleyen dönemde acil olmayan ameliyatların ertelenme ihtiyacı ortaya çıkması muhtemeldir” dedi.

Bazı haber sayfalarında ve sosyal medyada Ordu'da kan stoklarında yaşanan düşüş nedeni ile ameliyatların durma noktasına geldiği iddia edildi.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya da kan stoklarının yetersiz olduğuna ilişkin yapılan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kan bağışı yeterli düzeyde yapılmadığı durumda ilerleyen dönemde acil olmayan ameliyatların ertelenme ihtiyacı ortaya çıkması muhtemeldir." ifadeleri kullanıldı.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğünün yapmış olduğu açıklamada; "Basında çıkan kan stokları olmadığından dolayı ameliyatların durdurulduğu yönündeki haberlere ilişkin Müdürlüğümüz tarafından Kamuoyunu bilgilendirilme ihtiyacı hasıl olmuştur. Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde Kan Transfüzyon Merkezleri bulunmakta ve ilgili mevzuat hükümlerince Samsun Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi koordinasyonunda hizmet verilmektedir. Sağlık tesislerimiz ihtiyacı olan kan miktarlarını Bölge Merkezinden talep etmekte ve haftada 2 defa kan dağıtımı yapılmaktadır. Bununla birlikte acil ihtiyaç durumunda anlık talep yapılmakta ve Bölge Kan Merkezi tarafından haftalık dağıtım günlerine bağlı kalmaksızın kan tedariki sağlanmaktadır. Sağlık tesislerimiz kullanım miktarına göre stok belirlemekte ve bu miktarı ellerinde bulunduracak şekilde talep ve tedarik yapılmaktadır. Kan bağışının dönemsel olarak azalmasından kaynaklı Kızılay kan stoklarında azalmalar olduğu bilinmektedir. Bu dönemlerde hastanelerimiz stokları asgari düzeyde tutularak hizmetin gecikmeden verilmesi sağlanmaktadır. Planlanmış ameliyatlar ameliyattan önce kan bağışı yapılması sağlanarak planlandığı şekilde yapılmaktadır. Mevcut durumda İlimiz sağlık tesislerinde kritik stok düzeyinin üzerinde kan bulunmakta olup, acil ve planlanmış ameliyatlar planlandığı gibi yapılmaktadır. Ancak kan bağışı yeterli düzeyde yapılmadığı durumda ilerleyen dönemde acil olmayan ameliyatların ertelenme ihtiyacı ortaya çıkması muhtemeldir." ifadelerine yer verildi.




Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, AMELiYATLAR, DEVAM, EDiYOR, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler