HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Temmuz 2023 Pazar Saat: 17:06

DOKTORLAR EVDEN EKSİK ETMEYİN DİYOR!

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında tüketimi önerilen gıdalar arasında yer alan bakla, uzmanların kesin bir şekilde önerdiği besinlerden biridir.
DOKTORLAR EVDEN EKSİK ETMEYİN DİYOR!

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında tüketimi önerilen gıdalar arasında yer alan bakla, uzmanların kesin bir şekilde önerdiği besinlerden biridir. Baklanın sağlıklı yapısı, vücudun hastalıklardan korunmasına yardımcı olur. Pek çok sebze yemeğinde tercih dilebilecek olan baklayı haşlama, kuru bakla ve çiğ bakla olarak tercih edebilirsiniz. 

Baklanın beslenme alışkanlıkları içerisine dahil edilmesi sayesine vücudunuzu hastalıklardan korumak mümkündür. Sağlıklı yapısı sayesinde pek çok faydasını sunan baklanın düzenli şekilde tüketilmesi ile insan vücuduna sağladığı faydalar şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Bağışıklığı güçlendirir, vücudu temizler: Bakla içerdiği antioksidan değerleri sayesinde vücudun hastalıklara neden olan iltihap ve enfeksiyonlardan arındırılmasını sağlar. İltihap giderici olarak tüketildiği zaman bakla vücudu hastalıklardan arındırır. Bu sayede özellikle kış aylarında grip v nezle gibi dönemsel hastalıklara karşı bünyeniz daha kuvvetli hale gelir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesi ile bakla sistemsel hastalıklara karşı da koruma sağlar. 

Kalp salığını korur: İçerdiği bileşenler sayesinde bakla kalp dostu bir bitkidir. Kalp damarlarının açılmasını sağlayarak kan akışını rahatlatan ve aynı zamanda içerdiği antioksidan değerleri sayesinde kalp damarlarını temizleyen baklayı düzenli tüketmek kalp krizi riskini en aza indirger.

Kilo vermeye yardımcıdır: Yüksek lif değeri sayesinde bakla, sindirimi kolaylaştıran ve metabolizmayı hızlandıran bir gıdadır. Baklanın düzenli olarak tüketilmesi hem tokluk hissi sağlar hem de sindirimi düzenler. Bu sayede bazal metabolizmanız da hızlanacağı için kısa sürede kilo vermeye başlarsınız. Kilo vermeye yardımcı baklayı dilerseniz yoğurt ile birlikte tüketerek daha hızlı sonuç alabilirsiniz. 

Kan şekerini düzenler: Bakla diyet lifine sahip bir besindir. İçerdiği diyet lifleri ise şekerin kana daha yavaş karışmasını sağlayarak kan şekerini normal düzeylerde tutmaya yardımcı olur. Bu sayede kan şekerini dert etmeden rahatlıkla beslenebilirsiniz. Aynı zamanda deneysel olarak yapılan araştırtmalar baklanın şeker hastalığına iyi geldiğini de ortaya koymaktadır. 

Doğal vitamin desteği: Bakla folat, diyet lifi, A, C, K vitamini ve magnezyum bakımından zengin bir besindir. Günlük olarak ihtiyaç duyduğunuz besin değerlerini ve vitaminleri bakla ile alabilirsiniz. Sağlıklı yapısı sayesinde kilo alma derdini düşünmeden bakla tüketebilirsiniz. 




Anahtar Kelimeler : DOKTORLAR, EVDEN, EKSİK, ETMEYİN, DİYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler