HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Haziran 2023 Pazar Saat: 15:25

"TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN TIBBİ BİR DURUMDUR"

Yaz aylarında çocuklarda en sık görülen sorunlardan biri de ishal olarak biliniyor. Konuya ilişkin doktorlardan yanıt gecikmedi.
"TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN TIBBİ BİR DURUMDUR"

Yaz aylarında çocuklarda en sık görülen sorunlardan biri de ishal olarak biliniyor. Ebeveynlerin,  konuya ilişkin meraklı sorularına doktorlardan yanıt gecikmedi. Doktorlar, özellikle 2 yaş itibariyle erişkin döneme kadar her çocukta ishal görülebiliyor açıklamasını yaptı. Bazen yenilen gıdalardan bazen de enfeksiyonlardan kaynaklandığını, her ne sebeple olursa olsun ishalin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğine dair detaylı açıklama ise Medicana Sağlık Grubu Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Bölümü’nden Uz. Dr. Emine Belgen'den geldi. Çocuklarda ishal ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Tıpta diyare olarak da adlandırılan ishalin, çocukluk çağında özellikle de yaz aylarında sıkça görülebildiğini söyleyen Medicana International İstanbul Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Bölümü’nden Uz. Dr. Emine Belgen, konuya ilişkin şunları söyledi:“Çocuk yaş grubunda ishal önemli bir problemdir..En çok 2 yaşından sonra erişkin dönemine kadar her çocuk bir mide bağırsak enfeksiyonu geçirebilir. İshal bazen iyi pişmemiş, yıkanmamış ve hijyeni sağlanmamış gıdaların tüketiminden kaynaklanırken bazen de ishalde viral veya bakteriyel enfeksiyondan olabilir. Sebebi her ne olursa olsun ishal mutlaka kontrol altında tutulması ve tedavi edilmesi gereken tıbbi bir durumdur” dedi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : TEDAVİ, EDİLMESİ, GEREKEN, TIBBİ, BİR, DURUMDUR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler