- 17:24 SARIMSAK DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?
- 17:25 Giresunspor'un yıldızından kötü haber geldi!
- 17:16 HAFTADA 55 SAAT ÇALIŞAN 9 YIL AZ YAŞAR
- 17:16 Yılport Samsunspor ilk yarıyı önde kapattı
- 17:10 "Biz; Trabzonsporuz. Sözümüzün eriyiz! "
- 17:07 FATSA’DA ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR
- 17:06 ALİ BABACAN'IN ANNESİ GÜNERİ BABACAN VEFAT ETTİ
- 16:57 HAZİNE VE MALİYE BAKANI AÇIKLADI!
- 16:48 ORDU'DA SEL TATBİKATI
- 16:38 ORDULU GENCİN ÖLÜMÜ SONRASI 5 KİŞİ TUTUKLANDI
- 16:33 Trabzonspor Gaziantep Kamp kadrosunu açıkladı
- 16:22 9 ARALIK ORDU'DA NÖBETÇİ ECZANELER
- 16:20 Trabzonspor, Gaziantep FK hazırlıklarını tamamladı
- 16:09 Derbinin muhtemel ilk 11'leri
- 15:39 BİLGİSAYAR BAŞINDA FAZLA KALMANIN ZARARLARI?
Fındık Fiyatı
DERİ SAĞLIĞIMIZ İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

HABER: FIRATCAN GÜL (ÖZEL HABER)
Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Hilayda Karakök Kışla, Ordu Büyükşehir Belediyesi Davet Girişimcilik Merkezi'nde “Deri Bakımı ve Deri Sağlığı” konusuna ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Uzman Hilayda Karakök Kışla, ilk olarak deri bakımı ile ilgili açıklama yaptı.
Kışla açıklamasında:
“İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ EV”
"Deri dediğimiz şey bizlerin içinde yaşadığımız evdir. Çünkü bizi koruyan, kollayan, içinde var eden, bizleri anlatan organımızdır deri.
Derinin yapısında katmanlar, yağ, doku, dermist damarlar, asitmanto bulunur. Kendi tenimize dokunduğumuz zaman, burnumuzun üzerine dokunduğumuz zaman katlayan yağdır o yüzden tuzlu bir tadı vardır.
“KARBONAT UYGULAMASIYLA TERİNİZ KÖTÜ KOKMAZ”
Bazı insanların teri çok kokar, bunun nedeni derimizde ki mikroorganizmalardır. Terimizin üzerine karbonat uygulamasıyla terimiz kötü kokmaz. Genital bölge, ayak parmak arasına karbonat kullanılmaz. Temel olarak bizim kir tutan tabakamızda asitmanto bizler genel olarak asitmanto denilen yağ tabakasını temizlemeye çalışırız.
“KURULUK BÜTÜN CİLT HASTALIKLARIN BAŞLANGIÇIDIR”
Kuru olan cildi nemlendirmek çok önemlidir. Su bazlı nemlendiriciler kullanmayı öneriyorum. Bir çok hastama esmer şeker ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak cildinizi daha yumuşak daha nemli tutabilirsiniz önerisinde bulunuyorum" ifadelerine yer verdi.