HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Ocak 2023 Pazartesi Saat: 05:24

SAĞLIK HİZMETLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

2022 yılının son değerlendirme toplantısı geniş bir katılımla Fatsa'da düzenlendi. Toplantı birinci basamak ve ikinci basamak olmak üzere iki ayrı oturumda gerçekleştirildi.
SAĞLIK HİZMETLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Fatih Aydın, Başkan Yardımcısı Uzm.Dr.Volkan Karabacak, ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı merkezi başkanlarının katıldığı birinci basamak sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısında Fatsa İlçe Sağlık Müdürü Dr.Işıl Aralan ilçede sunulan birinci basamak sağlık hizmetleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Toplantı Sağlık Müdürümüz Op.Dr.Dursun Tüzün’ün konuşmasıyla sona erdi.

Tüzün konuşmasında, Fatsa’ya yapılacak yeni sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi vererek başladı. Yeni aile sağlığı merkezlerini hizmete alıyoruz diyen Tüzün, “Bunun dışında Fatsa İlçemizde ihtiyacımız olan diğer bölgelere de yeni sağlık tesisleri yapmayı planlıyoruz. Modern tesislerimizin sayısını artırmak istiyoruz." dedi.

İlimizde "Aile Diş Hekimliği Uygulaması"nın yakında başlayacağını müjdeleyen Tüzün, Sistemin aile hekimliğinde olduğu gibi olacağını, diş hekimlerine tanımlanacak hastaların takibinin ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde yapılacağını söyledi. Halk sağlığı hizmetleri sunulurken sahada olmanın önemine dikkat çeken Tüzün, “Bizim yapmamız gereken sahayı sürekli gezmek, denetlemek ve aile hekimlerimizin çalışma şartlarını güzelleştirerek kaliteli hizmet sunmaları için teşvik etmektir. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok verimli bir toplantı oldu” dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirme toplantısının ardından Fatsa Devlet Hastanesine geçen Tüzün, ilk olarak bazı poliklinikleri ziyaret ederek hekimlerimizle görüş alışverişinde bulundu.  Toplantıya müdürlük yöneticileri, kamu hastanelerimizin başhekimleri, başhekim yardımcıları, il ambulans servisi başhekimi, idari mali işler müdürleri ile sağlık bakım hizmetleri müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr.Muhammed Yasin Ergül, Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Alper Delier, İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Güldiken birer sunum gerçekleştirerek hastane birimleri, hizmet kapasitesi, yapılması planlanan iyileştirmeler ile personel durumu hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Fatsa Devlet Hastanesi sunumlarının ardından, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Hakan Hacısalihoğlu, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok ve İl Kalite Koordinatörlüğü sunumlarıyla hastane hizmetleri ve mali durum masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Taşkın Kılıç “Etkili Yönetim Teknikleri” konusunda katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

Sağlık Müdürü  Op.Dr.Dursun Tüzün bir konuşma gerçekleştirdi. Tüzün konuşmasına, toplantıya ev sahipliği yapan Fatsa İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Fatsa Devlet Hastanesine teşekkür ederek başladı. Toplantıların çok verimli geçtiğini söyleyen Tüzün, “Arkadaşlar öncelikle istişarenin önemine dikkatinizi çekmek istiyorum. İstişarede hayat vardır. Başhekimlerimizin düzenli olarak yöneticileri toplayıp görüşlerini alması gerekiyor. Hekimleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyip çözmesi gerekiyor. İnsanları dinleyip sorunlarını çözdüğünüzde göreceksiniz daha kaliteli sağlık hizmeti sunacaklar. Bu nedenle tekrar altını çiziyorum. İstişarede hayat vardır. Şimdi müsaadenizle Fatsa Devlet Hastanesine hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Hekim branşlarımızdaki eksikliklerimizin çoğunu giderdik. 108. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasında, Fatsa’ya bir psikiyatri, bir çocuk hastalıkları olmak üzere iki kadro açıldı. Özellikle psikiyatri eksiğimizi de gidermiş olduk. Bundan sonra tüm branş hekimlerimizin sayımızı artırmaya çalışacağız ” dedi.

Özellikle Altınordu, Ünye ve Fatsa’da Merkezi Hastane Randevu Sisteminde (MHRS) talebin fazla olduğundan bahseden Tüzün, “2023 yılına randevu sayılarını artırmaya çalışarak başlayacağız. MHRS'ye çok önem verdiğimi vurgulamak istiyorum. Bu doğrultuda gerekli önlemleri almalıyız. Gerekirse İl olarak bir standart belirlemeli ve bu sorunu bir an önce çözmeliyiz.” dedi.Acil sağlık hizmetlerine değinen Tüzün, “Bugün 112 acil sağlık hizmetlerini de değerlendirdik. Fatsa'da dört adet 112 istasyonumuz vardı. Kasım ayında istasyon sayımızı beşe çıkardık. Ordu’da acil sağlık hizmetleri istasyonlarının hepsi A tipi, B tipi istasyon hiç yok. Bu ciddi anlamda çok güzel bir uygulama, bu nedenle, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm.Dr.Kerem Dost Bilmez’e, ekibine ve önceki dönem yöneticilik yapmış herkese teşekkür etmek istiyorum. Bize bu konuda hiç iş bırakmamışlar.” dedi.

Konuşmasının son bölümünde, parçası olmaktan onur duyduğum sağlık camiamızın yeni yılını kutluyorum diyen Tüzün, “Arkadaşlarımıza lütfen selamlarımızı iletin. Sizlerin ve arkadaşlarımın yeni yılını kutluyorum. İnşallah 2023 yılında vatandaşlarımıza daha güzel hizmetler sunmak nasip olur, bir sonraki toplantımız 26 Ocak 2023’te Ordu Devlet Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenecek. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : SAĞLIK, HİZMETLERİ, DEĞERLENDİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler