HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Kasım 2022 Çarşamba Saat: 08:01

ANNE SÜTÜ KONUSUNDA HİZMET İÇİ EĞİTİM

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Anne Sütü, Emzirmenin Teşviki, Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları için Eğitim Düzenlendi.
ANNE SÜTÜ KONUSUNDA HİZMET İÇİ EĞİTİM

2012 yılında “Altın Bebek Dostu İl”   unvanı alan Ordu’da  hizmet veren aile hekimliği birimleri, kamu ve özel hastaneler “Bebek Dostu Hastane” unvanını taşıyor.

2021 yılından itibaren anne sütü ve emzirmenin teşviki eğitimleri Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanlığının talimatıyla USES üzerinden online veriliyor. İlimizde görev yapan, anne ve bebeğe eli değen tüm sağlık personelleri USES eğitimlerine katıldılar. Göreve yeni başlayan kişiler de eğitim modülune kayıtları yapılmakta eğitime devamlılıkları ÇEKÜS Birimi tarafından takip ediliyor.

Birinci basamakta görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları USES eğitimlerini tamamladıktan sonra bağlı oldukları ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinin ÇEKÜS Birimleri tarafından; aile hekimi, aile sağlığı çalışanı nüfuslarına kayıtlı gebe ve emziren anne anketleri ile Bebek Dostu Birim Değerlendirmeleri yapılıyor.

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Genelgesine istinaden, Altın Bebek Dostu İl unvanı alan iller her 5 (beş) yılda bir Sağlık Bakanlığı Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirilmekte, değerlendirme formları Sağlık Bakanlığı Üst Komitesi tarafından incelenerek unvanın devamlılığı konusunda karar veriliyor

Ordu ili olarak en son 2017 yılında Ulusal Değerlendirmeyi başarı ile tamamlandı.Üst komite tarafından “Altın Bebek Dostu İl” unvanın devamlılığı ve Ordu Ünv. Eğt. Araşt. Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Bebek Dostu Birim unvanı ile ödüllendirildi.

Değerlendirmeleri yapılan Bebek Dostu Hastanelerde görevli Eğitim Birimlerinde, Laktasyon Kliniklerinde ve Kadın Doğum Servislerinde görevli anne sütü ve emzirme danışmanları, NST Birimlerinde görevli sağlık çalışanlarına yönelik Anne Sütü ve Emzirmenin Teşviki Hizmetiçi eğitimi düzenlendi. 09-10-11 Kasım ve 24-25-26 Kasım 2022 tarihlerinde üçer günlük iki grup şeklinde yapıldı. Yapılan eğitimde;

- Dünyada ve Türkiye’de Emzirme Durumu,

- Anne Sütünün Önemi,

- Danışmanlık Becerileri,

- Emzirmenin Nasıl olması Gerektiği,

- Gebelik ve Emzirme(Tandem Emzirme),

- Doğum Süreci ve Emzirme

- Emzirilen Bebeğin Değerlendirilmesi, 

- Relaktasyon ve Özel Durumlarda Emzirme,

- Meme ile ilgili sorunlar, 

Sağlık Bakanlığı müfredatı Anne Sütü ve Emzirme Eğitici Eğitmeni ve Ulusal Değerlendirme Ekip üyesi Ebe Arzu Erol ve Hemşire Ebru Akdemir tarafından anlatılmış olup ek olarak Psikolog Melis Çelebi tarafından “Pospartum Dönemde Anneye Destek ve Emzirme Süreci ile Başetme Yolları”, Dr.Öğr.Üyesi Yağmur Gündüz tarafından “Yenidoğanda Emzirme Döneminde Psikolojik Yaklaşım” konuları hakkında sunum yapıldı.

11.11.2022 ve 25.11.2022 tarihlerinde katılımcılara katılım belgesi verilerek anne sütü ve emzirmenin önemi bir kez daha vurgulandı.   nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : ANNE, SÜTÜ, KONUSUNDA, HİZMET, İÇİ, EĞİTİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler