HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Nisan 2024 Pazar Saat: 22:54

Bursa’nın Fethi Şenlikleri Bayram Sonrası Devam Edecek

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, bayramda ara verilen "Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri"nin Nisan ayı boyunca devam edeceğini belirtti.
Bursa’nın Fethi Şenlikleri Bayram Sonrası Devam Edecek

"Sultanlar 1. Mustafa, 2. Osman, 4. Murad Dönemleri ve Bursa Sempozyumu" ile başlayan "Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri" bayramdan sonra da devam edecek. 

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen şenliklerle ilgili bir açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın; “23 yıl sabırla süren bir kuşatma ve hoşgörüyle fethedilen Bursa, bize sabırla yürünen yolun aydınlık sonucunu o gün gösterdi. Biz de Bursa’nın sabır, hoşgörü ve adalet şehri olduğunu 31 Mart’ta yeniden gördük. Tartışmasız ve umutla bize yetki veren Osmangazi’mizin her gününün fetih coşkusu ile geçmesi için bundan sonra el birliği ile var gücümüzle çalışacağız. Gençlerimizin, çocuklarımızın yeşeren umutlarını Bursa’nın çınarına dönüştürmek için çalışacağız" dedi.

Şenliklerin Nisan ayı boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini belirten Başkan Erkan Aydın, bayram nedeniyle ara verilecek şenliklerin bayramdan sonra devam edeceğinin altını çizerek şöyle devam etti; "Ramazan Bayramı’nın hemen ardından şenliklerimiz devam edecek. 13 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de Tophane Meydanı’nda açılış töreni ve 12.30’da da Saltanat Kapı önünden başlayarak coşku dolu bir Fetih Yürüyüşü düzenleyeceğiz. 14 Nisan Pazar Günü köylerimizin geleneklerinin yaşatıldığı köy düğününü yapacağız. Saat 12.00’de Armutköy’den gelin alma töreni ile başlayan etkinliğimiz Dereçavuş’ta nikah töreni ve eğlencelerle devam edecek. 21 Nisan Pazar günü saat 10.30’da saltanat kapı önünden başlatacağımız Uluslararası Tarihi Kent Koşusu ve halk koşusuyla sürecek şenliklerimiz, 28 Nisan Pazar günü saat 12.00’de Armutköy’de Rahvan At Koşusu ile sona erecek. Dolu dolu geçecek fetih şenlikleri programımıza tüm halkımızı davet ediyorum."

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler