HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Aralık 2023 Pazar Saat: 12:10

OKSİJEN TİYATRO YİNE TAKDİRLERİ TOPLADI

Oksijen Tiyatro’nun Cumhuriyet’in 100. yılı için hazırladığı “Kuvayi Milliye Kadınları”oyununu 26.12.2023 tarihinde Türkiye Ormancılar Derneğinin 99. Yıl kutlaması etkinlikleri çerçevesinde sergilendi.
OKSİJEN TİYATRO YİNE TAKDİRLERİ TOPLADI

Oksijen Tiyatro’nun Cumhuriyet’in 100. yılı için hazırladığı “Kuvayi Milliye Kadınları”oyununu 26.12.2023 tarihinde Türkiye Ormancılar Derneğinin  99. Yıl kutlaması etkinlikleri çerçevesinde sergilendi.

Türkiye Ormancılar Derneği 99.Yıl kutlaması için bu yıl sanatsal bir faaliyeti tercih edip, Oksijen Tiyatro’nun hazırladığı “Kuvayi Milliye Kadınları” oyunu ile üyelerine sanat şöleni yaşattı.

Oyun öncesi Türkiye Ormancılar Derneği adına Giresun temsilcisi Orman Yüksek mühendisi Enver Yaşar konuşmasını yaparak derneğin yaptıkları faaliyetlerden bilgi verdi yıl dönümlerini kutladı. Ve şunları iletti :” 26 Aralık 1924 yılında kurulan Türkiye Ormancılar derneği kurulduğu günden beri Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerlerine bağlı kalarak orman doğa ve çevre sevgisinin yayılması için kamuoyunu bilinçlendirme faaliyetleri sürdürmektedir. “

ikinci konuşmacı Türkiye Ormancılar Derneği Onur kurulu üyesi orman yüksek mühendisi Vural Aktaş tarihsel geçişteki süreçlerini ve Kurtuluş Savaşı döneminde kadın kahramaları anlattı. Ve sözlerini şöyle noktaladı:” Türkiye ormancılar derneği sanatın her dalında sanata ve sanatçıya destek olmak anlayışıyla Cumhuriyetimizin 100. ve derneğimizin 99. yıldönümünü kültür ve sanat ortamıyla kutlamayı uygun gördük. Bu akşam kuvayi milliye ruhunu bizlere hissettirecek olan Oksijen Tiyatronun başta yöneticisi Nurgül ÇOLUK hanımefendi olmak üzere oyuncularını ve teknik ekibini kutluyor bizim için özel bir gösteri sundukları için tebrik ediyor başarılarının daim olmasını diliyorum.” dedi.

Türkiye Ormancılar Derneği 99.yıl kutlama programda güzel bir düşünceyle,  sanata yaptıkları hizmetlerinden dolayı  Gülçin Üstüntaş’a ve Nurgül Çoluk’a ödül takdim ettiler. Plaketleri  Dernek adına Orman mühendisi Erhan Öztürk ve Orman yüksek mühendisi Ahmet Emecan verdiler.

Gülçin Üstüntaş’ın ödülünü Oksijen Tiyatro adına Melda Öz aldı.

Nurgül Çoluk değer görülen bu güzel ödül için teşekkür ederek; “ Oksijen Tiyatro 15. yılında ve de bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı. Kuvayi Milliye Kadınları oyunumuzu sergilemekten onur duyuyoruz. Sizler gibi değerli seyircilerimizle buluşmak ayrıca bir onurdur. Derneğinizin 99. Yıldönümünüzde kutlama programına bizi de dahil ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan ettiğimiz oyumuzu sizin derneğinizin 99. yılınıza da armağan ediyoruz, iyi seyirler diliyoruz”

Ardından Oksijen Tiyatro’nun hazırladığı Nurgül Çoluk’un yönettiği “Kuvayi Milliye Kadınları” oyunu sergilendi. Kurtuluş savaşında cephe gerisinde çalışan cefakar sekiz kadının hikayesi sahnede seyirciyle buluştu. Müthiş bir ruhla oyunu sergileyen oyuncudan aynı ruhla seyreden seyirciye çok yoğun duygu alışverişi yaşandı.  Oyun esnasında gözyaşlarına boğulan seyirci , oyun sonunda çoşkuyla 100.yıl marşını birlikte okuyarak ayakta alkışladı,  takdirlerini ilettiler.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : OKSİJEN, TİYATRO, YİNE, TAKDİRLERİ, TOPLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler