HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 14:51

Tamer Karadağlı Aşık Veysel Olacak

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun hayatı ve türküleri tiyatral bir gösteriyle Paris'teki seyircilerle buluşacak.
Tamer Karadağlı Aşık Veysel Olacak

Aşık Veysel Şatıroğlu UNESCO'nun Paris'te yer alan genel merkezinde anılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 4 Aralık 2023'de Aşık Veysel'in türküleriyle Paris'te anılacağı duyuruldu. '2023 UNESCO Dünya Âşık Veysel Yılı' etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan program ilk önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde "Dostlar Beni Hatırlasın" adı ile yapılacak. Etkinliğin bir sonraki adımı ise Paris'te bulunan UNESCO'nun genel merkezinde gerçekleştirilecek. 

Tamer Karadağlı Aşık Veysel Olacak

Halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu'nu anmak için düzenlenecek etkinlikte sahnede Tamer Karadağlı yer alacak. Unutulmaz bir etkinliğe imza atılması planlanan programda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Bakanlık Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı sanatçılar yer alacak. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesinde yayınlanan bildiriye göre, "Uzun İnce Bir Yoldayım (Modern Dans), Atatürk’e Ağıt, Havalanma Telli Turnam, Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada, Güzelliğin On Par’etmez, Küçük Dünyam, Kahpe Felek Sana Nettim Neyledim, Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme, Çiğdem Der Ki Ben Elayım (Modern Dans) ve Benim Sadık Yârim Kara Topraktır" eserlerinin etkinlik kapsamında sahneleneceği belirtildi.




Anahtar Kelimeler : Tamer, Karadağlı, Aşık, Veysel, Olacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler