HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Kasım 2023 Pazartesi Saat: 13:16

“AŞK VE SİYASET” 24 KASIM’DA YENİDEN SAHNEDE

Ordulu aktör ve tiyatro sanatçısı Serkan Aydın, yeni bir proje ile İstanbul’da tiyatro severlerin karşısına çıkacak.
“AŞK VE SİYASET” 24 KASIM’DA YENİDEN SAHNEDE

Ordulu aktör ve tiyatro sanatçısı Serkan Aydın, yeni bir proje ile İstanbul’da tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Tarık Günersal’ın yazıp yönettiği, tek perdelik “Aşk ve Siyaset” adlı romantik komedramda rol alacak Ordulu aktöre Çiğdem Sakarya eşlik edecek. 

22 Ekim tarihinde prömiyerini yapan Tarık Günersal’ın yazıp yönettiği  “Aşk ve Siyaset” adlı oyun yeniden sahne diyor. “Ya İstiklal Ya Ölüm” oyununda Hamdi karakteri ile zirveye çıkan Ordulu aktör ve tiyatrocu Serkan  Aydın ile “Yasak Elma” dizisinde  Nurgül karakteri ile tanıdığımız Çiğdem Sakarya’nın rol aldığı tek perdelik 70 dakika süren romantik komedram 24 ve  29 Kasım saat 20.30’da İstanbul Kadıköy Eylül Sahnesi’nde, 8 ve 17 Aralık 2023 tarihinde saat 20.30’da Cihangir Tatavla Sahnesi’nde tiyatro severlere yeniden sahne diyecek. 

Yeni proje ile ilgili açıklama yapan Ordulu aktör ve tiyatro sanatçısı Serkan Aydın, “Aşk ve Siyaset " 24 ve 29 Kasım'da Kadıköy Eylül Sahnesi, 8 ve 17 Aralık akşamlarında ise Cihangir Tatavla Sahne'de yeniden izleyicisiyle buluşacak. Heyecan, her oyunun bir öncekinden daha iyi olması için duyulan o heyecan. Adrenalin istilası da mı, desem acaba ? ” Aşk Ve Siyaset ” oyununda rol almak nasıl bir duygu ? Ya Tarık Günersel  ile çalışmak ? Hayatın sunduğu bir armağan, desem. Elli yaş armağanı. Düşünün, Tarık Günersel’in yazıp, yönettiği bir oyunda başrol oynamak. Harika bir ekiple çalışmak. oyun sonrası gelen olumlu tepkiler. Tarık Günersel ile her konuşmamız benim için bir eğitim semineri oldu. Günersel Konservatuarı’nda öğrenci olmak bir ayrıcalık.  Tarık Bey’in oyun yazarı olarak ellinci yılı ve benim, az önce belirttiğim gibi ellinci yaşım” dedi. 

Serkan Aydın Ordululara bir de müjde verdi. Aydın, “Aşk ve Siyaset” adlı oyunumuzla  tam tarih kesinleşmese de 10 Aralık ya da 21 Ocak tarihlerinde Ordu’da da sahne alacağız” dedi. 

Aşk ve Siyaset Adlı Oyunun Konusu 

1950-61 döneminde hayalî bir ilişki. Hayran kaldığı piyanist hanımı seçim akşamı ziyaret eden siyasetçi coşkulu bir başbakan olur. Kadın ile erkek arasında çekim vardır, ama görüş farkları da. Başbakanın uçak kazasından kurtuluşu aşkın alevlenmesine yol açar. Düğümlere düğümler eklenir. Aşk trajik bir anda bile ışır, ışıtır. Kaya Düşsel’in esin kaynağı Menderes. Solcu piyanist Oya Esin ise hayal ürünü.  Günersel, 2004’te oynanan “Yarım Bardak Su” adlı piyesini yeniden işledi. “Aşk ve Siyaset” Şiirsel bir “Yalın Tiyatro”  örneği.

Haber: Muzaffer ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : “AŞK, VE, SİYASET”, 24, KASIM’DA, YENİDEN, SAHNEDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler