HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ağustos 2023 Cumartesi Saat: 09:42

TURİZM DESTİNASYON MERKEZİ OLMAYA ADAY

Tarihsel özellik olarak Karadeniz’in bir Truva’sı olan Cıngırt Antik Yerleşim Yeri’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi işbirliği ile planlanan proje uygulamaya geçirildi.
TURİZM DESTİNASYON MERKEZİ OLMAYA ADAY

Ordu’nun Fatsa ilçesi Dolunay Mahallesi Büyük Sanayi Sitesi’nin üst kısmında yer alan M.Ö. 10 binli yıllara uzanan bir tarihi olan 6.Midridat kalelerinden biri olan Cıngırt Antik Yerleşim Yeri’nde orman ve kültür varlıklarını korumak amacıyla 24 saat güvenlik ve kamera sistemi ile elektrik hattı çekildi.

Tarihsel özellik olarak Karadeniz’in bir Truva’sı olan Cıngırt Antik Yerleşim Yeri’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi işbirliği ile planlanan proje uygulamaya geçirildi. Karadeniz Bölgesi’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Cıngırt Antik Yerleşim Yeri’nde 2011 - 2015 yılları arasında yüzey araştırmaları ve Arkeoloji çalışmaları yapılmıştı. Kazı çalışmalarının tekrar başlatılabilmesi için Kültür Bakanlığı’nın şartlarından birisi olan güvenlik kamera sistemi gerekli olur alındıktan sonra uygulanması hayata geçti.

TURİZM DESTİNASYON MERKEZİ OLMASI HEDEFLENİYOR

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cıngırt Antik yerleşim yerinin bir turizm destinasyon merkezi olmaya aday olduğunu belirterek, “Kaçak kazı yoğunluğunun oldukça fazla olduğu Cıngırt Antik Yerleşim Yeri’nde yapılan 24 saat güvenlik ve kamera sistemi ile elektrik hattı sayesinde hem mevcut kültür varlıklarının korunacak hem de kazı çalışmaları tekrar başlayıp hızlandırılacak. İleride bir Arkeo Doğa Park şeklinde projelendirilmesi düşünülen Cıngırt Antik yerleşim yerinin bir turizm destinasyon merkezi olacağı hedeflenmektedir. Cıngırt antik yerleşim yerine 24 saat güvenlik ve kamera sistemi ile elektrik hattında çekilmesine katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ederiz. “ dedi.




Anahtar Kelimeler : TURİZM, DESTİNASYON, MERKEZİ, OLMAYA, ADAY

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler