HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Haziran 2023 Çarşamba Saat: 23:32

PAHA BİÇİLEMEZ SANAT RÖLYEF

"Kağıt Rölyef" kursunun eğitmeni Hayal Göztepe, Tribün Gazetesi'ne konuştu.
PAHA BİÇİLEMEZ SANAT RÖLYEF

HABER: MELTEM TİRYAKİ (ÖZEL HABER)

Rölyef, sanatsal süslemelerin kabartma şemaları şeklinde yapılan bir işlemdir. Rölyef, Fransızca'dan türetilmiş, kabartma anlamı taşıyan bir isim olarak bilinir. 

Rölyef işlemine, günlük hayatta hemen her bir alanda rastlanabilir, evlerde duvar kağıdı olarak da tercih edilebiliyor. Buna ek olarak kağıt rölyef malzemeleri ile elde edilen tablolar da insanların en sık tercih ettiği sanatsal çalışmalar arasında yer edinir. 

Modern sanatın zenginliklerini bünyesinde barındıran "Kağıt Rölyef" çalışması hakkında bilgi veren ,Halk Eğitim Merkezi kurs eğitmeni Hayal Göztepe şunları söyledi: "Resimlerimizi fotoğraf baskısından üretiyoruz. İçinde soğuk porselen hamurundan yaptığımız malzemelerle çiçekler yapraklar ile çalışıyoruz. Aynı zamanda içine istediğiniz ürünler de katılabiliyor. Kağıt rölyefin tarihi çok eskilere dağılıyor aslında. Tarihçesi Uygurlara dayanıyor. Zamanla modernleşerek Avrupalıların da revize etmesiyle günümüze kadar ulaşıyor. Her bir tablo bir kişiye ait ama tabi öğrencilerimiz kendi aralarında yardımlaşarak da yapabiliyorlar.

Genellikle resmin ayrıntılarına göre kursiyerler çalışmalarını, 1 ayda, 3 hafta da hatta 1 hafta da bile  yapabiliyorlar.Aslında maliyeti falan da uygun. Şuanda 40 tane kursiyerim var. Her sene yenileniyor. Daha önce ki dönem gelen kursiyerler de gelmek istiyor katılım sağlıyor. Aslında ben grafik tasarım öğretmeniyim, yüksek lisans yapıyorum şuanda. Halk eğitimde sadece ben varım rölyef anlamında. Tabloların fiyat aralığı işçiliğe ve kullanılan malzemeye göre değişiyor tabi boyutları da önemli. Porselen hamurundan tek tek yapılan daha pahallı oluyor .Boyutları küçük olan tabloların fiyatları 600-700 fiyat aralığında, büyük olan işçiliği daha uzun sürenlerin ise 4 bin beş yüz,7-8 bin civarında olabiliyor"dedi




Anahtar Kelimeler : PAHA, BİÇİLEMEZ, SANAT, RÖLYEF

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler