HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Haziran 2023 Çarşamba Saat: 18:49

“AY TUTULUR, GÜNEŞ TUTULUR, GENÇLERİMİZ TUTULMAZ”

Bugün Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde “Münakaşa değil Münazara” isimli Liseler arası münazara ve “Hayalimdeki Ordu" Kompozisyon yarışmasının kazanan isimleri belli oldu.
“AY TUTULUR, GÜNEŞ TUTULUR, GENÇLERİMİZ TUTULMAZ”

HABER:FIRATCAN GÜL (ÖZEL HABER)

Yarışma başlamadan önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Mehmet Hilmi Güler, kürsüye gelerek misafirlere iyi seyirler diledi. Düşünen, üreten, yarışan Ordu ilkeleri ile yol aldıklarını ifade eden Güler, Ordu için en zengin kaynağın değerli öğrenciler olduğunu söyledi.

Güler yaptığı konuşmada "19 ilçemizin 19’uda birbirinden zengin kaynaklara sahip; yaylaları, şelaleleri gibi bir çok kaynaklara sahip olduğumuz için çok şanşlıyız" açıklamalarında bulundu.

Güler kürsüden inmeden önce “Güneş tutulur, ay tutulur  ama fikir zenginlikleriyle ortaya çıkan kıymetli gençleri tutmak mümkün değil” diyerek yarışmacılara başarılar diledi.

Liseler arası münazara final yarışmasında Ünye Fen lisesi ve Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Ordu ilinin kalkınmasında Fındık ve Turizm konusuyla münazara başladı. Münazara da ilk başlayan Ünye Fen Lisesi oldu. 2. oturumda ise iki okul birbirine sorduğu sorularla münazara son buldu. Liseler arası münazara yarışmasını kazanan Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi oldu.

Liseler arası münazarada okullar adına yarışan öğrencilere verilen ödüller şu şekilde oldu:

1.Kabadüz Çok Programlı Anadolu Lisesi 9.000 TL

2.Ünye Fen Lisesi 6.000 TL 

3.Fatsa Anadolu Lisesi 4.500 TL 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, öğrencilere verilen para ödülünün dışında bir de kazanan okullara birer tane laptop hediye etti.

“Hayalimdeki Ordu” kompozisyon yarışmasını ise Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Turda “Bir Hayal Şehri Ordu” adlı kompozisyonu ile 1. oldu. Elif Turda bu kompozisyonuyla 6.000 TL ödül kazandı.




Anahtar Kelimeler : “AY, TUTULUR, GÜNEŞ, GENÇLERİMİZ, TUTULMAZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler