HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Haziran 2024 Cumartesi Saat: 15:43

“Öğretmenlerimizin Tuvalinde Karadeniz”

Ordu'da, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Öğretmenlerimizin Tuvalinde Karadeniz" konulu "Eğitimci Ressamlar Çalıştayı"nın resim sergisi açıldı.
“Öğretmenlerimizin Tuvalinde Karadeniz”

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 20-24 Mayıs tarihlerinde, bu yıl ikinci kez düzenlenen "Öğretmenlerimizin Tuvalinde Karadeniz" konulu "Eğitimci Ressamlar Çalıştayı"nın Resim Sergisi'nin açılışı, Vali Muammer Erol, İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu, yöneticiler, görev yapan personel, öğretmen ve öğrenciler katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Fuaye Salonu'nda yapılan serginin açılışında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Geçen sene ilk kez düzenlediğimiz Resim Çalıştayımızın konusunu "Öğretmenlerimizin Tuvalinden Ordu" olarak belirlemiştik. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz çalıştayımızın konusu "Öğretmenlerimizin Tuvalinden Karadeniz"dir. Çalıştayımıza ilimizde resmî ve özel okullarımızda görev yapan 22 görsel sanatlar öğretmenimiz ile öğretmenlerimize yardımcı olmaları ve tecrübe kazanmaları için görevlendirilen 5 öğrencimiz katılım sağlamıştır. Öğretmenlerimiz, Karadeniz bölgemizde bulunan tarihi yapılar, doğal güzellikler, bölgemize ait kültürel ögeleri içerik olarak kullanmışlardır.  Kıymetli meslektaşlarımıza; değerli eserleri ve emekleri için teşekkür ediyorum. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız "Eğitimci Ressamlar Çalıştayı" Sergisi, Eğitim Kenti Ordu'muza hayırlı olsun!" dedi. Açılış konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesini İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ile birlikte kesen ve sergiyi gezerek bilgi alan Vali Muammer Erol, öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarından dolayı tebrik etti.

"Eğitimci Ressamlar Çalıştayı"; Karadeniz bölgemizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtımına katkı sağlamak, ilimizde görev yapan görsel sanatlar öğretmenlerimizin sanatsal faaliyetlere katılımlarının arttırılmasına ve resim sanatının gelişmesine katkıda bulunmak ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz resim arşivini zenginleştirerek günümüzü yarınlara taşıyabilmek adına bu yıl ikinci kez düzenlendi. Çalıştay öncesi Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz ile toplantı gerçekleştiren Müdürümüz Sayın Mehmet Fatih Vargeloğlu, resim çalıştayımızın amaçları ve hedefleri hakkında öğretmenlerimizle sohbet ederek çalıştayda kullanacakları malzemeleri dağıttı. Çalıştay süresince öğretmenlerimizi çalıştay alanında ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Eğitimci Ressamlar Çalıştayı', farklı temalar ile geleneksel hale getirilerek ortaya çıkan eserler, hazırlanacak sergilerle sanatseverler  ile buluşturulacak.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler