HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Kasım 2021 Perşembe Saat: 01:28

‘’EĞİTİM TARİKATLARIN ELİNE GEÇTİ’’

Mustafa Kemal Atatürk “Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet tarikatıdır."
‘’EĞİTİM TARİKATLARIN ELİNE GEÇTİ’’

Eğitim-Sen Ordu Şube Kadın Sekreteri  Erengül Erkan Dalgıç Mustafa Kemal Atatürk  “Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet tarikatıdır." sözünü söyleyerek laikliğin önemini vurguladığını dile getirdi. 

‘’EĞİTİM TARİKATLARA AÇILDI’’

Eğitim-Sen Ordu Şube Kadın Sekreteri  Erengül Erkan Dalgıç  dün düzenlediği basın toplantısında, ‘’Ancak 4+4+4 eğitim sistemi ile başlayan eğitimde gericileşme daha sonra vakıf ve derneklerle yapılan protokollerle hızlanarak devam etti. Bugün yapılan protokollerle değerler eğitimi adı altında kamu hizmeti olan eğitim, tarikatlara açık hale getirilmiştir. 

Son yıllarda kapanan köy okulları sürekli artmaktadır.  Kapanan köy okullarında ki yoksul, gelir düzeyi düşük halkın çocukları gericilik ve istismarın olduğu, can güvenliğinin olmadığı, kamusal sorumluluğu olmayan kişilerin yönetiminde tarikat ve cemaatlere ait yurtlarda kalmak zorunda bırakılmaktadır. Denetimden uzak bu yurtlarda pek çok taciz olayı gerçekleşmektedir ‘’ dedi.

‘’FATSA’DA TACİZ’’

Eğitim-Sen Ordu Şube Kadın Sekreteri  Dalgıç, ‘’Bu taciz olaylarından biri de Fatsa ilçemizde gerçekleşti. Bir cemaate ait özel yurtta bir görevli tarafından 12 yaşında ki ortaokul öğrencisine istismar, taciz olayı gerçekleşmiştir. Bu kişinin belli günlerde yurda gelip rehberlik adı altında çocuklarla bir araya geldiği söylenmektedir. Bu kişi önce gözaltına alınıp serbest bırakılmış, aile ve savcılığın itirazı üzerine Ünye ilçesinde yakalanıp tutuklanmıştır. 

Yine geçen haftalarda Fatsa Bolaman Anadolu Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni tarafından erkek öğrenci istismar edilmiş ve sonrasında tutuklanmıştır. Bu öğretmen hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmaktadır. Daha önce de buna benzer suçlardan hapis cezası aldığı iddiaları basında yer almaktadır.  Eğer iddia doğru ise bu öğretmen görevine nasıl devam etti?

‘’TEMEL SORUMLULUK İKTİDARINDIR’’

Tüm bu olayların temel sorumlusu siyasi iktidardır. Çocukların istismara uğradığı şartları ortadan kaldırmak, koruyucu önleyici hizmetleri kurumsallaştırma görevini yerine getirmek bir yana protokollerle, liyakatsiz kadrolaşmayla, özel yurtlarla eğitim öğretimi tarikatlara teslim etmek istiyorlar.

Eğitim Sen olarak diyoruz ki;

Çocukların en temel hakkı olan barınma hizmeti kamusal hale getirilmeli ve çocukların toplu yaşadığı kurumlar uzman kişilerce denetlenmelidir. Cemaat ve tarikat yurtları kapatılmalıdır.

Eğitim Sen olarak, laik bir yaşamı ve eğitimi savunmaya ve bunun mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz. Hiçbir eğitim kurumunu demokrasi ve laiklik karşıtı vakıf, cemaat ve tarikatların eline bırakmayacağız. 

Ensar’da, Aladağ’da, Kulp’ta, Taşkent’te, Dikili’de ve bugün Fatsa’da ülkenin her yerinde cemaatlere, karanlığa teslim edilen yüz binlerce çocuğun sessiz çığlığına ses olmaya,  okullarımıza, öğrencilerimize, geleceğimize, laik ve kamusal eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

DUYGU BAŞ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler