HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Mayıs 2024 Cuma

Alper Gezeravcı Öğrencilerle Buluştu

Ülkemizin gururu ilk milli Astronotumuz Alper Gezeravcı, Adıyaman'da uzay yolculuğunun detaylarını anlattı.
Alper Gezeravcı Öğrencilerle Buluştu

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Gelecek İçin Bugünden" sloganıyla yönetici ve öğrenci akademileri kapsamında düzenlenen konferansa katılan Alper Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaştı. 

Alper Gezeravcı, uzayda nasıl beslendiklerini, dinlendiklerini, spor yaptıklarını ve bilimsel çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Alper Gezeravcı’nın Adıyaman’da olmasından duyduğu memnuniyeti belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun: "Alper bey, Türk halkının uzaya olan ilgisini ve ülkemizin uzay alanındaki potansiyelini simgeliyor. Onun deneyimleri, gençlerimize ve toplumumuza uzay keşfi ve bilimin önemini vurgulamak için güçlü bir araçtır. Cesareti, azmi ve bilgi birikimi, gençlere ilham vererek onların kendi potansiyellerini keşfetmeye yönlendirecektir" dedi.

Öğrencilerin ve katılımcıların büyük bir coşkuyla karşıladıkları ilk uzay yolcumuz Alper Gezeravcı ise; "Bu haklı gururu detaylarıyla sizlerle paylaşmak bir lütuf değil, sizlere anlatmak bizlerin boynumuzun borcudur. Çünkü bu görevin hak sahibi, öznesi, merkezi sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde ilk defa yapmış olduğu bu uzay görevinde birleşmiş milletlerin bünyesinde bayrağını dalgalandıran 193 tane ülke olmasına rağmen kendi insanını uzaya gönderebilmiş ve uzayda bilimsel çalışmalar yapabilmiş 22'nci ülke oldu" diye konuştu.

6 Şubat depreminde hayatını kaybedenleri de anan Alper Gezeravcı, şöyle devam etti; "Ayakta kalma azminizle, duruşunuzla hepimizi duygulandırdınız ve verdiğiniz mücadele hepimize ilham kaynağı oldu."

2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uzay hedeflerinin paylaşılması konularında da bilgi veren Alper Gezeravcı, sözlerini şöyle tamamlandı; "Bugün burada mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız, sizlerle paylaştığımız uzay alanındaki başarımız, 10 hedeften sadece birisidir. Yakın tarihte hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelecek olan uzayla ilgili ülkemizin gerçekleştirdiği, mutluluğunu ve gururunu yaşayacağımız nice haberleri duymaya devam edeceğiz."

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Alper, Gezeravcı, Öğrencilerle, Buluştu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler