HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Mart 2024 Çarşamba Saat: 09:37

Üniversitelerde Yapay Zeka Bölümleri Açılıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde yeni lisans ve ön lisans programlarının açılacağını duyurdu.
Üniversitelerde Yapay Zeka Bölümleri Açılıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde yeni lisans ve ön lisans programlarının açılacağını duyurdu. Bu karar çerçevesinde, YÖK bünyesinde kurulan "Yapay Zeka Temelli Programların Belirlenmesi Çalışma Grubu"nun önerileri doğrultusunda 5 lisans ve 12 ön lisans programının açılmasına karar verildi.

Lisans seviyesinde açılacak yeni bölümler "Veri Bilimi ve Analitiği" ile "Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi" olarak belirlendi. Ön lisans seviyesinde ise tamamı yeni olan 12 program arasında "Yapay zeka operatörlüğü", "büyük veri analistliği", "otonom sistemler teknikerliği", "dijital dönüşüm elektroniği", "robotik ve yapay zeka", "oyun geliştirme ve programlama", "bulut bilişim operatörlüğü", "imalat yürütme sistemleri", "kurumsal bilişim uzmanlığı", "insansız araç teknikerliği", "ön-yüz yazılım geliştirme" ve "arka-yüz yazılım geliştirme" gibi programlar bulunuyor.

Bu yeni programlarda, derslerin bir kısmı çevrim içi ve senkron biçiminde büyük üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından verilecek. Böylelikle, öğrenciler farklı üniversitelerden de ders alma imkanına sahip olacaklar. Ayrıca, sektör temsilcilerinin de katkılarıyla programların kalitesinin artırılması hedefleniyor.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler