HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ekim 2023 Salı Saat: 11:11

ERASMUS DAYS YAYGINLAŞIYOR

Altınordu, Gürgentepe, Mesudiye, Gölköy, Gülyalı ve Perşembe ilçelerinde kurumların temsilcileri ile Altınordu ilçelerindeki tüm okul ve kurumların yönetici ve öğretmenler yer aldı.
ERASMUS DAYS YAYGINLAŞIYOR

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca desteklenen, Ordu Milli Eğitim Müdürülüğü  tarafından koordine edilen Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu çalışmalarının 2023-24 Eğitim Öğretim yılı açılış toplantıları, Erasmus Days günleri; ilimizde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk programa Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinden; daha sonra Fatsa Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulunda gerçekleştirilen Fatsa bölgesi açılış toplantısına ise Fatsa, Kabataş ve Kumru ilçelerinden bu yıl hareketliliklere katılacak kurumlardan yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Programın son etabında Altınordu Atatürk Kültür Merkezinde Müdürü Mehmet Fatih Fatih Vargeloğlu'nun da katılımlarıyla gerçekleştirilen Altınordu havzası açılış toplantısında ise Altınordu, Gürgentepe, Mesudiye, Gölköy, Gülyalı ve Perşembe ilçelerinde konsorsiyum ortağı olarak belirlenen kurumlarımızın temsilcileri ile Altınordu ilçelerindeki tüm okul ve kurumlarımızdan yönetici ve öğretmenler yer aldı.

İlçelerin  katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantılarda bu yıl konsorsiyum üyesi olmaya hak kazanmış kurumlarımızdan yönetici, öğretmen ve öğrenciler  ile bir araya gelerek akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi verilerek hareketliliklere katılmış olan katılımcılara yeni ortak olan kurumlarla deneyimlerini paylaştılar.

Altınordu'da gerçekleştirilen toplantıda yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile bir araya gelen Müdür  Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliğinin hibe programı Erasmus+ ile yönetici, öğretmen ve öğrencilerin beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. AB içinde hareketlilik ve ortaklıklar için önemli fırsatlar sunan Erasmus+ Programı;  yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizin gelişimiyle doğrudan bağlantılı olan sosyal alışkanlıklarının şekillenmesinde en önemli etkenlerden biridir. Program, Bakanlığımızın "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlaması açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Erasmus+ Okul Eğitimi alanında akredite kurumlardan biri olan İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz; Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği için Erasmus+ Akreditasyonu, kurumumuza Erasmus+ Programı kapsamındaki hedeflerini ve hareketliliklerini daha uzun vadede planlama ve gerçekleştirme imkânı tanımıştır. Erasmus Akreditasyonu ile özellikle daha önce programa katılmış ve bu deneyimlerini arttırmak isteyen kurumumuza farklı faaliyetleri bir arada ve daha uzun dönemde uygulamaları için fırsat sunulmuştur. Yeni dönemde hareketliliklere katılacak öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim. Akreditasyon çalışmalarında emeği geçen AR-GE ekibimize de teşekkür ederim." dedi.

 




Anahtar Kelimeler : ERASMUS, DAYS, YAYGINLAŞIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler