HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Eylül 2023 Cuma Saat: 12:35

ERDOĞAN'DAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ücretli öğretmenlere müjdeli haberi verdi. Öğretmenlere ek ücreti yüzde 25 arttığını söyledi.
ERDOĞAN'DAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdogan'dan ücretli öğretmenlere müjdeli haberi verdi. Öğretmenlere ek ücreti yüzde 25 arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

"Bu seneki programımızı tüm il ve ilçe müdürlerimizin yanı sıra öğretmen ve öğrencilerimizin de aramızda yer aldığı geniş bir katılımla yapıyoruz. Ülkemizen 80 vilayetinden İstanbul'u teşrif eden siz kıymetli kardeşlerimle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. 2023-2024 Eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere bütün eğitim öğretim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Üç aylık yaz tatilinin ardından pazartesi günü öğrencilerimiz okulları ve öğrencileri ile buluştu. Minik kalpleri okula başlamanın heyecanıyla kıpır kıpır atan yavrularımızın hepsinin tek tek gözlerinden öpüyorum. Kendi evlatlarından ayrı tutmadıkları kıymetli öğrencileriyle buluşan tüm öğretmenlerimize de buradan selamlarımı gönderiyorum. Sizlerin şahsında ülkemizin 81 vilayetinde ilçelerden köylere kadar 780 bin kilometrekare vatan toprağının her karışında aşkla çalışan eğitim ordumuzun her bir neferine ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Aydınlık yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi yetiştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kıymetli öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Mesleğini tutku ile icra eden idealist bir öğretmenin milletimize yaptığı hizmetleri anlatmaya kelimeler kıfayet etmez. Rabbim tüm öğretmenlerimizden razı olsun diyorum. Üzerimde hakkı ve emeği olan saygıdeğer öğretmenlerimi burada bir kez daha saygıyla anıyor vefat edenlere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. 

Yine bu vesileyle Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi görevi başında şehit edilen eğitim camiamızın tüm şehitlerini de rahmetle yad ediyorum. Aynı şekilde 6 Şubat depremlerinde yıkıntıların altında kalarak aramızdan ayrılan öğretmen ve öğrencilerimize mevladan rahmet diliyorum.

Türkiye'nin müreffeh yarınları için mücadele ederken bizden kopartılan öğretmenlerimizin hiç birini unutmadık unutmayacağız. Onların uğrunda canlarını feda ettikleri değerleri yaşatmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. İnsanımızın gönlünü fetheden şehit Aybüke Yalçın'ın ismini ülkemizin en büyük petrol rezervine sahip Cudi Gabar'daki petrol sahasına verdik. Günlük 100 bin varil üretim yapacak petrol sahamız Türkiye'ye değer kattıkça şehidimizin adı da nesilden nesile aktarılmaya devam edecektir.

Bu sene Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. 29 Ekim tarihinde millet olarak bu önemli yıl dönümüne ulaşmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız. Bu topraklardaki bin yıllık şanlı mazimizden aldığımız cesaret ve ilhamla devletimizin ikinci asrına çok büyük bir heyecanla gireceğiz. Geçen sene cumhuriyetimizin 100. yılına bir selam mahiyetinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu kamuoyumuz ile paylaşmıştık. Farklı görüşlerden insanlarımızın Türkiye Yüzyılı vizyonunu sahiplenmesi devleti yönetenler olarak bizlere cesaret verdi, güven aşıladı. Bunun siyasi bir söylemden öte ayakları yere basan, tutarlı, kapsamlı hedefler bütünü olduğu görülmüş oldu. Mayıs ayındaki seçimlerde milletimizin Türkiye Yüzyılı'na olan güçlü desteği teyit edildi. İstiklalden istikbale kurduğumuz bu köprüyü inşallah güçlendireceğiz. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi 85 milyon el ele, gönül gönüle vererek Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz. 

Tarih boyunca nice engeli aşan, nice saldırıyı püskürten, nice oyunu bozan, nice imkansızı başaran mücadeleci bir milletin evlatları olarak bu hedefimize de ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Böylesine kendimizden emin ve iddialı konuşmamızın arka planında 21 yıllık emek, özveri ve çalışma vardır. Biz ne yaptığımızı 21 yılda neyi başardığımızı çok iyi biliyoruz. Biz kendimizi de milletimizi de Türkiye'nin potansiyelini de biliyoruz. Çünkü biz 2002'den beri boş durmadık. Türkiye Yüzyılı'na giden yolun önündeki taşları temizledik, alt yapısını kurduk. Eğitimden teknolojiye, ulaştırmadan savunmaya, demokrasiden hak ve özgürlüklere kadar her alanda çok ciddi hazırlık yaptık. Bu süreçte eğitime daima özel önem ve öncelik verdik. 

Burada özetin özeti olacak şekilde bazı rakamları paylaşmak istiyorum. Bakınız 2002 yılında göreve geldiğimizde derslik sayımız 343 bindi. Bugün bu sayı iki kata yakın artışla 620 bine çıktı. 21 sene önce yaklaşık 500 bin öğretmenimiz varken şimdi 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var. Hali hazırda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'ini biz atadık. Rekor sayıdaki atamalar yanında öğretmenlik meslek kanununu hayata geçirerek öğretmenlerimize ilave mali ve ekonomik haklar tanıdık. Şimdi bakanlığımıza bağlı olarak resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız.

Hayatımızda yeni ihtiyaçların ortaya çıkması normaldir. Elbette beklenti ve istekler de değişti. Köklü değişimler yaşanırken eğitim araç ve müfredatın aynı kalması düşünülemez. biz böyle gelmiş böyle gitsin zihniyetinin bedelini ağır ödedik. Pırıl pırıl çocuklarımızıı yasakçı eğitim sisteminin dişlileri arasında kaybettik.

Sınav odaklı bakış açısı ne yazık ki eğitim sistemimizin yarayan kanalarından biri oldu. Düşünmeye, sanat bilim gibi alanlardaki kabilietlerini kazanmaya önem verilmedi. Manevi değerler örselendi. Devlet talepler karşısında kör sağır kesildi. Artık şunu net görüyoruz, eskiye öykünerek hiçbir yere varamayız.

Tanrıkulu'na tepki

Ana muhalefet partisi bu milletvekili müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor. Şu anda bu topluluk, bu sözde milletvekillerine gerekli dersi gerektiği zaman en ideal şekilde verecek kalitededir. Biz Mehmetçiğimize hiçbir gücün dokunmasına izin vermeyiz.

Türkiye Yüzyılının eğitimde de yeni dönemin kapılarını aralayacağına inanıyoruz. Bazı projelerimizin hazırlıklarını tamamladık.

Yeni anayasa sürecini de bu şekilde sürdüreceğiz. Önce milletim diyenlerin de pozitif katkı vermesini bekliyoruz. Eğitimde yeni bir dönemin kapısını aralayacağına inanıyorum. Günün ihtiyaçları doğrultusunda bazı projelerimizi tamamladık. Öğretmen istihdamı ve mesleki süreçlerini yeniden ele alıyoruz. Evlatlarımızı daha başarılı yetiştirmelerini sağlamak amacımız.

Akıllı telefonlar yeni problemleri beraberinde getirmekte. Dikkat eksikliği, ciddiyet problemi bunlardan bazıları. Türkçemizin iyi okunması konusunda teşvik ediyoruz . Öğrencilerimizin gelişimi için her türlü çabayı göstereceğiz. Küresel sapkın akımlara karşı asla taviz vermeyeceğiz. Aile müessesini koruyacağız. Küresel çetelerin dayattığı sapkınlıklarla mücadele asli görevimizdir.

Eğitime dair geçmişin başarılarının devam ettirilmesi çok önemli. Yıkarak değil üzerine koyarak gideceğiz. Şimdiye kadar hükümet olarak bu anlayış ile hareket ettik. Okul öncesi eğitim kurumu ihtiyacını süratle gideriyoruz.

Asrın felaketinin yaralarını sarmak öncelikli konumuzdur. Planlarımız okula ilaveten 2571 dersliğimizi açtık. 15720 dersliğimizi gelecek sene hazır hale getireceğiz. 48 bin dersliğimizin bakım onarım çalışmasını yaptık. Eğitimde sıkıntı olmaması için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz."

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler