HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 22:28

Çileği Dalından Kopardılar…

Ordu Dokuzrenk Anaokulu öğrencileri tarlada, dalında çilekle buluştu.
Çileği Dalından Kopardılar…

Ordu’nun Altınordu İlçesi Şahincili Mahallesi’nde bulunan Özel Dokuzrenk Anaokulu, yaz okulu öğrencileri için Kayabaşı Mahallesi’nde bulunan Ordu Çilek Diyarı’na gezi düzenledi.

Gezide çocuklar çilek tarlasına girdiler ve çilekleri dalından toplamanın mutluluğunu yaşadılar. Ordu Çilek Diyarı’nın çalışan güler yüzlü çalışanları da ikramları ile çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturdular.

Özel Dokuzrenk Anaokulu Psikoloğu Merve Güzelordu da yapılan etkinliğin faydaları ve öğrencilere neler kazandırdığı ile ilgili açıklamada bulundu.

Psikolog Merve Güzelordu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Okullarda yürütülen ders dışı alan gezileri; fiziksel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişimi destekleyen, akademik çalışmaları zenginleştiren, zamanı doğru ve etkili kullanmayı öğreten ve kişisel becerilerin hayatın içinde uygulanarak kazanılmasını sağlayan çalışmalardır. Çocuklarımız bu etkinlikle birlikte; doğayla iç içe vakit geçiriyor, çilek yetiştirme yöntemleri, çilek bakımı, çilek mevsimi ve çileğin faydaları hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Bu sayede hem eğlenceye doyuyorlar hem de yerinde öğreniyorlar.

Okulumuzda düzenlenen bu tarz etkinlikler toplumsal yaşam için son derece önemli becerilerin ve yeterliklerin gelişmesine olanak sağlamakla birlikte, özsaygı, özdenetim gibi olumlu psikolojik etkilerle öğrencilerin kendilerini gerçekleştirebilmelerine de yardımcı olmaktadır.

Bu güzel günde yapmış olduğumuz gezide bizleri ağırlayan, çilek bahçesini bizlere açmış olan Ordu Çilek Diyarı’na çok teşekkür ederiz.”

Ordu Çilek Diyarı işletmecisi Aslıhan Kahveci de tüm öğrencilerle tek tek ilgilendi. Çilek yetiştiriciliğinin incelikleri ve güzelliklerini öğrencilere anlattı. Ayrıca çocuklara ve öğretmenlere çilek ve yanında buz gibi çilek suyu aroması ikram etti.

Gezi Özel Ordu Dokuzrenk Anaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ÖZEL HABER/KÜBRA ÇAKIR




Anahtar Kelimeler : Çileği, Dalından, Kopardılar…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler