HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Temmuz 2023 Salı Saat: 13:52

LGS'YE GİREN ADAYLARIN DİKKATİNE !

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği LGS'ye katılan öğrencileri tercih heyecanı sardı.
LGS'YE GİREN ADAYLARIN DİKKATİNE !

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılan öğrencileri tercih heyecanı sardı.MEB'in açıklayacağı bildirimlere kulak kesilen öğrenciler, tercih kılavuzunu da yayımlamasının ardından 3-19 Temmuz tarihleri arasında gitmek istedikleri liseleri seçmeye başlayacak.

 Okul puanı ile öğrenci alan liselerde eğitim görmek isteyen adaylar ve velileri, "Sınavsız öğrenci alan liseler 2023" , LGS puanı olmadan, okul puanı ile alan liseler hakkında  sorgulamalar yapıyor.

Merkezi yerleştirmelerde okul puanı, Ortaöğretim Başarı Puanı'nın LGS üzerinde etkisi normal şartlarda yoktur. Fakat birden fazla adayın merkezi sınavda aynı puanı alması ve aynı okulu tercih etmelerin yaşanması  durumunda, okul puanının LGS üzerinde etkisi bulunmaktadır.

Yerel yerleştirme işlemlerinde ise; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanının  üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak öğrencilerin yerleştirmeleri yapılır.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : LGS'YE, GİREN, ADAYLARIN, DİKKATİNE, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler