HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 22:19

İmam Hatiplilerden tokat gibi cevap!

4 Haziran 2023 tarihinde yaklaşık 1 milyonun üzerinde öğrencinin katılımı ile liseye geçiş sınavı yapılmıştı. LGS sınav sonuçları 23 Haziran cuma günü açıklandı ve 562 öğrenci tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldı
İmam Hatiplilerden tokat gibi cevap!

Özellikle 28 Şubat 1997 tarihinde başlayan ve 28 Şubat süreci olarak tanımlanan İmam Hatiplilerde baskı kurulan dönemden bugüne İmam Hatipliler çok yol aldılar ve bugün merkezi sınavlarda Türkiye'nin en başarılı öğrencileri haline geldiler.

Bilindiği gibi 4 Haziran 2023 tarihinde yaklaşık 1 milyonun üzerinde öğrencinin katılımı ile liseye geçiş sınavı yapılmıştı. LGS sınav sonuçları 23 Haziran cuma günü açıklandı ve 562 öğrenci tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldı. Bu öğrencilerin içerisinde 53 tanesi dikkat çekti. 500 tam puan alan bu 53 öğrenci İmam Hatip Ortaokullarından mezun olan öğrencilerdi. Bu öğrencilerden 5'i ise hemen yakınımızda Trabzon'da bulunan Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu öğrencisiydi. İmam Hatipli gençler başarı oranında geçen yılın rakamlarını ikiye katladı. 500 tam puan alan İmam Hatipli gençler arasında Hafızlar da bulunuyor.

Peki bu başarı tesadüf müydü? 

Aslında tabii ki tesadüf değil.

Önce geriye doğru gidelim ve 28 Şubat sürecinden sonra yaşananları tekrar hatırlayalım.

28 Şubat 1997 süreci ve sonrasında uygulanan kararlarla İmam Hatipli öğrencilere bir baskı sistemi uygulanmaya başlanmıştı. 

İmam Hatiplilerin özellikle katsayı uygulamasıyla birlikte üniversiteye gitmesi engellendi. O dönem çok başarılı, belki de derece yapmış çocukların eğitim hakları ellerinden alındı. 8 yıllık eğitimle imam hatiplerin ortaokul kısımları kapatıldı. Daha önce 600 bini bulan İmam Hatipli öğrenci sayısı, 28 Şubat sürecinde 60 bine kadar indi. O dönemde başörtüsü zulmü nedeniyle çalışanlar kamuda sıkıntı yaşadı ve "kamusal alan" denilerek kurumlara başörtülü insanların girmesi yasaklandı. İmam Hatip okullarının tercih edilmemesi için çok ciddi baskılar yapıldı ve bu okullara gitmek isteyenlere yönelik ötekileştirme oluşturuldu.

Baskılar yaklaşık 15 yıl devam etti. 2012 yılından itibaren İmam Hatip okullarının başarıları sürekli olarak artmaya devam ediyor. İmam Hatip ortaokullarının açılması ve üniversiteye girişte katsayı engelinin ortadan kaldırılması ile birlikte öğrenciler ciddi bir başarı grafiği yakaladılar.

Bu süreç 2020 yılında tekrar normalleşmeye başladı ve bunların önüne geçildi. Şuan ki gelmiş olduğumuz noktada ise İmam Hatip okullarında okuyan öğrenciler ciddi başarılar elde ederek isimlerinden söz ettirmeyi başarıyorlar.

İşte son LGS bunun en büyük örneği. Önündeki engeller kaldırılan İmam Hatipli öğrenciler bugün Liseye Geçiş Sınavında 500 tam puan alan öğrencilerin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturdular. 

ORİMDER (Ordu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği) Başkanı Abdurrahman Murtazaoğlu da İmam Hatipli öğrencilerin büyük başarılarını şu sözlerle ifade etti.

"İmam Hatip Ortaokullarında (İHO) diğer ortaokullardan farklı olarak sadece haftalık seçmeli ders sayısında farklılık var. Normal ortaokullarda haftalık toplam 6 saat seçmeli ders var ve öğrenciler bunları istedikleri derslerden seçebiliyor İHO 'larda ise bu 6 saat Arapça, Seçmeli Kur'an'ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerinden ikişer saat olarak veriliyor. Bunların dışında +1 saat daha seçmeli ders var ve onu da öğrenci istediği dersi seçiyor. Bu da gösteriyor ki İmam Hatip okullarında okumak başarıyı olumsuz etkileyen bir durum değil, tam tersine olumlu etkileyen bir durum. Zira Kur'an derslerinde yapılan ezberler zekâyı açıyor ve bu durum disiplinli çalışan öğrencilerde başarıyı artırıyor. Biz inanıyoruz ki İmam Hatiplilerin başarısı her geçen yıl daha da artacak ve uluslararası başarılara imza atacaklar. RABB'im İmam Hatip okullarında okuyan, okumayan tüm öğrencilerimize zihin açıklığı ve muvaffakiyetler versin. Hepsi bizim geleceğimiz, hepsi bizim Ümit Çiçeklerimiz. Geçen yıl da Ordu Proje İHO öğrencisi 500 tam puanla Türkiye birincilerinden olmuştu."




Anahtar Kelimeler : İmam, Hatiplilerden, tokat, gibi, cevap!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler