HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Haziran 2023 Cuma Saat: 15:31

ÜNİVERSİTE ÜCRETLERİNE ZAM MI GELİYOR?

2023-2024 akademik yılı için yapılan zam oranları açıklandı ve mevcut öğrenciler bu zamdan etkilenecek.
ÜNİVERSİTE ÜCRETLERİNE ZAM MI GELİYOR?

2023-2024 akademik yılı için yapılan zam oranları açıklandı ve mevcut öğrenciler bu zamdan etkilenecek. Bazı vakıf üniversiteleri ise sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeden öğrenci çekme yarışına girdi.

Öğrencilerin ilk tercihlerinde bu vakıf üniversitelerini seçmeleri için çeşitli teşvikler sunuluyor. “Tercih Bursu” adı altında, öğrencilerden kayıt sözü alınıyor. Ayrıca, “İlk 5 Tercih İndirimi” duyurusu yapan üniversiteler, 2023 YKS sonuçlarına göre lisans tercihlerinde kendilerini seçen öğrencilere burs imkanı sunuyor. Bir üniversiteyi ilk 5 tercihleri arasına yazan ve ilk tercihlerine yerleşen öğrencilere yüzde 50’ye varan burslar ve ek olarak yüzde 25 indirimler sağlanıyor. Derece yapan öğrencilere ise öğrenim ücreti tamamen ücretsiz olup aylık asgari ücret kadar maaş önerileri bulunuyor.

Üniversiteler, gelecek dönemin öğrenim ücretlerini açıklayan ilk kurumlar arasında yer alıyor. Örneğin, Üsküdar Üniversitesi tıp fakültesi öğrenim ücretlerine yüzde 89.4 zam yaparak 290 bin 480 TL’ye çıkardı. Lisans programlarına göre ücretler ise 79 bin TL’den başlamaktadır.

Öğrencilerine kolaylık sağlamak adına, bazı vakıf üniversiteleri internet sitelerine robot programlar ekleyerek öğrencilere zam hesaplamalarında yardımcı oluyorlar.

Koç Lisesi’nin önümüzdeki yıl için ücreti 448 bin TL, Robert Kolej’in ücreti 446 bin TL, SEV Amerikan Koleji’nin ücreti 422 bin TL ve Üsküdar Amerikan Koleji’nin ücreti de 422 bin TL olarak belirlendi. Saint Joseph Fransız Lisesi’nin ücreti ise 380 bin TL olarak açıklandı.

Tıp fakülteleri gibi yüksek maliyetli bölümlerde ise öğrenim ücretleri üniversiteye göre değişmekle birlikte 150 bin TL ile 400 bin TL arasında değişmektedir. Yüksek puanlı bölümlere başarı ve tercih bursları veren üniversiteler, burssuz öğrenim ücretini tam olarak ödeyen öğrenci sayısının düşük olduğunu belirtiyor.




Anahtar Kelimeler : ÜNİVERSİTE, ÜCRETLERİNE, ZAM, MI, GELİYOR?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler