HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 13:43

YKS'NİN İLK OTURUMU SONA ERDİ

Üniversitelere girebilmek için adaylar, Ösym'nin belirlediği sınavlara girmeye başladı.İlk oturum bugün gerçekleştirildi.
YKS'NİN İLK OTURUMU SONA ERDİ

HABER: MELTEM TİRYAKİ (ÖZEL HABER)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin hazırlamış olduğu;Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 1. Oturumu bugün gerçekleştirildi.

 Adaylar,hayallerindeki üniversiteye yerleşebilmek için üç oturumdan oluşan sınava girmesi gerekiyor.

Milyonlarca aday, sabahın ilk saatlerinde girdikleri sınavdan saat:12.15'den itibaren çıkmaya başladılar.

ÖSYM tarafından yayımlanan üniversite kılavuzunda saat ve süre bilgilerine her sene olduğu gibi bu yılda yer verildi.Sınavda görevli olan eğitmenler, ÖSYM'nin belirlemiş olduğu kurallar doğrultusunda ve süre konusunda adayları uyardı.

Buna göre adaylar, ilk oturum TYT'de 165, ikinci oturum AYT'de 180, üçüncü oturum YDT'de ise 120 dakikalık süreyle kendilerine yöneltilen çoktan seçmeli sorulara cevap verdiler.Sınav ÖSYM'nin verdiği talimatlar doğrultusunda,10.15'te başladı ve saat:13.00'da sona erdi.

Adayları sınav binalarının önlerinde,aileleri ve yakınları bekledi.Okul bahçelerinin sahaları doldu taştı ve bahçeye sığamayanlar yollarda uzun kuyruklar oluşturdu.Okul sahasında ve yollarda bekleyenler,bugün havanın sıcak olmasından dolayı gölge bulmakta güçlük çekti.Birazcık gölge için market ve binaların köşelerinde beklediler.

 17 Haziran Cumartesi günü yapılan 1.Oturum TYT 120 soru 165 dakika sürdü.

Sınava ilişkin öğrenciler,düşüncelerini Tribün Gazetesi'ne belirttiler.

Genel hatlarıyla sınavın zor olduğunu, sözel kısımda paragrafların uzun tutulduğunu, sayısal bölümde ise soruların işlem çokluğuna değindiler.

Sınavın nasıl geçtiğine dair fikir sahibi olanlar da vardı,Ösym tarafından verilen sürenin yetmediğini söyleyenlerde.

Bunun yanı sıra sınavın orta seviye bir zorlukta olduğunu, güzel geçtiğini belirtenler de oldu.

Bir aday dershaneye hiç gitmediğini ve eğer beklediği puanı alamazsa bir sonraki sene için dershaneye gideceğini söyledi.

Sınava giren adaylardan biri olan, Büşra Yılmaz ise sınavla ilgili şu ifadelerde bulundu:"Allah'tan hazırlanmıştım,Matematiğin bu şekilde zor geleceğini biliyordum,sorular işlem odaklıydı, süre yetişmezdi,zaten yetişmedi de.Matematik'den sadece 12 soru yapabildim.Türkçe paragraflar, bana biraz uzun geldi.Dershaneye gittim bu yıl.Sınava da ilk kez giriyorum.Sınava hazırlandığım kaynağım iyiydi bundan yöne çok şanslıyım.Sorular ama genel anlamda çok fikir yürütebileceğiniz tarzda değildi"dedi.

Geometri ve matematik sorularının zor olduğunu ifade eden adaylar, Türkçe sorularda paragrafların uzun olduğunu, dil bilgisi sorularına bu yıl fazla yer verilmediğini ifade ettiler.

Sınavdan çıkan adayların bazısı ailelerine sarılıp teselli bulurken, bazıları ise hiç kimseyle konuşmadan okul bahçesinden ayrıldı.




Anahtar Kelimeler : YKSNİN, İLK, OTURUMU, SONA, ERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler