HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 14:54

TÜRKİYE’DE İLK HAVACILIK VE UZAY OKULU

Makine imalat ve savunma şirket BAYKAR ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulmasına yönelik protokol Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla imzası atıldı.
TÜRKİYE’DE İLK HAVACILIK VE UZAY OKULU

HABER: Tuğçe ARSLAN

Makine imalat ve savunma şirket BAYKAR ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulmasına yönelik protokol Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla imzası atıldı.

Savunma sanayi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişeceği, havacılık ve uzay teknolojisi alanında Türkiye'nin ilk meslek lisesi olan Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin resmî açılışı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmişti.

Türkiye'nin havacılık ve uzay teknolojileri alanındaki ilk meslek lisesi olan Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne (MTAL), 2021'de vefat eden milli SİHA'ların öncü ismi, eski Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın ismini vereceklerini açıklamıştı.Bakan Özer, Türkiye'nin gelişimine paralel olarak mesleki eğitimde birçok yeni alan açtıklarını, savunma sanayinin de bunlardan biri olduğunu söylemişti.

Bugün de Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in katılımıyla İstanbul’da BAYKAR ile Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’müzü imzalandı.

“ilk adımı attık,Ülkemize hayırlı olsun”

Bakan Özer imzalanan protokole ilişkin şu paylaşımda bulundu: “BAYKAR ile Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’müzü imzaladık. Özdemir Bayraktar Millî Teknoloji Merkezi Yerleşkesi’nde, bünyesinde bilişim teknolojileri ile havacılık ve uzay teknolojisi alanlarının bulunduğu, “BAYKAR Millî Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”nin açılması için ilk adımı attık. Ülkemize hayırlı olsun…”

İmzalanan protokole ilişkin Haluk Bayraktar da şunları söyledi: “Bugün BaykarTech ve TCMeb arasında Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulmasına yönelik protokolü Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in katılımıyla imzaladık.İstanbul'da savunma, havacılık ve uzay alanında ilk kez açılan Baykar Milli Teknoloji MTAL'de gençlerimiz, ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu "Havacılık ve Uzay Teknolojisi" alanında itki sistemleri, elektronik sistemler, tasarım ve imalat dallarında, "Bilişim Teknolojileri" alanında ise yazılım geliştirme dalında eğitim ve öğretim görecekler.Hazırlık + 4 yıl öğrenim görecek öğrenciler, yabancı dil bilen, son teknolojik donanıma ve beceriye sahip, üretken, savunma sanayisi ve teknoloji geliştiren sektörlerin ihtiyaç ve beklentilerine uygun yetişecekler. Etkinlik ve verimlilik esasına dayanan deneyimleri de dikkate alarak ülkemizin #MilliTeknolojiHamlesi'nde kritik görevler üstlenecek nitelikte insan kaynağını yetiştirmek için yeni bir eğitim modeli geliştirmeye çalışıyoruz.

"Burs desteği ile destek olacağız"

"Baykar'ın önemli projelerini yürüten mühendisleri de genç kardeşlerimize eğitim vererek çalışacakları alanlara donanımlı bir şekilde gelmeleri için eğitim verecek,Başarılı öğrenci kardeşlerimize hem lise hem de üniversite eğitimlerinde Baykar Bursu ile destek olacağız.Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla Türkiye'nin nitelikli insan kaynağını geliştirme çalışmalarına destek olabilmek için uzun bir yola çıktık. Menzile varana kadar Milletimiz için çalışmayı sürdüreceğiz.Teknofest, T3Vakfi, DeneyapTurkiye, Teknoloji Atölyeleri ve yeni kurulacak Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yürüttüğümüz çalışmalarla tam bağımsız, müreffeh ve güçlü Türkiye'nin geleceği olan gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

 




Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE’DE, İLK, HAVACILIK, VE, UZAY, OKULU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler