HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Mayıs 2023 Salı Saat: 23:46

ORDU YABANCI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLIYOR

Erasmus+ KA220-SCH SAHHim projesi Ordu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.
ORDU YABANCI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLIYOR

HABER: MEHMET EMİN DANIŞ

Erasmus+ KA220-SCH SAHHim projesinin öğrenme, öğretme ve eğitim etkinlikleri Yunanistan, İtalya, Romanya, Kuzey Makedonya’daki ilgili eğitim birimleri temsilcilerinin katılımıyla Ordu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Avrupa Birliği Projesi Ulusal Ajans tarafından 170 bin 341 Avro’luk hibe ile desteklenen ve Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Acaröz’ün koordinesinde gerçekleştirilen Erasmus+ KA220-SCH SAHHim “Sustaining And Enhancing Healthy Lifestyle Behavior in Students With Special Needs And Their Teachers in Unexpected Crisis Events” başlıklı etkinlik Yunanistan, İtalya, Romanya ve Kuzey Makedonya’dan gelen konukların katılımıyla başladı.

Ordu Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen projeye Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adil Karlıbel Mesleki Eğitim Okulu, Durugöl Ortaokulu, Alexandru Ioan Cuza Iaşi Üniversitesi (Romanya), Yunanistan Girişimcilik Geliştirme Enstitüsü, İtalya "A. Lincoln " Yüksek Öğrenim Enstitüsü, Kuzey Makedonya Vasil Glavinov İlköğretim Okulu paydaş olarak yer alıyor.

Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik programının açılışına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, proje paydaşları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan; “Üniversitemizin faklı ülkelerdeki eğitim birimleri ile yapmış olduğu bu etkinliğin çok boyutlu kazanımları olan bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bilimleri Fakültemizde gerçekleştirilen proje kapsamında farklı ülkelerden gelen temsilcilerimizle bir arada olmaktan ve bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Sağlık Bilimleri Fakültesi Üniversitemizin yıldızı parlayan fakültelerinden biridir. Fakültemizin Türkiye’deki sağlık bilimleri fakülteleri arasında ilk sıralarda yer alması için gerek akademik gerekse fiziki anlamda elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Proje etkinlikleri kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenciler için spor etkinlikleri gerçekleştirilirken Ceren Özdemir Konser Salonu’nda Juan Antonio Exposito Sanchez ve Maria del Carmen Ruiz Pino tarafından flamenko konseri verildi.

İlk gün yurt dışından katılımcılarla birlikte 70 kişi katılım sağladığı projenin 29 Mayıs- 2 Haziran arasında Adil Karlıbel Özel Eğitim ve Meslek Okulu ile Durugöl Ortaokulunda devam edeceği belirtildi. 




Anahtar Kelimeler : ORDU, YABANCI, ÖĞRENCİLERİ, AĞIRLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler