HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Mayıs 2023 Salı Saat: 18:20

ERASMUS PROJESİ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

SAHHim Erasmus Projesi, Ordu/Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulu’nda başladı.
ERASMUS PROJESİ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

HABER: KÜBRA ÇAKIR (ÖZEL HABER)

Beklenmedik Kriz Durumlarında Özel Gereksinimli Öğrencilerde ve Öğretmenlerinde Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışını Sürdürmek ve Geliştirmek, kısa ismiyle SAHHim, Erasmus Projesi’nin öğrenme, öğretme ve eğitim etkinlikleri Yunanistan, İtalya, Romanya, Kuzey Makedonya’daki ilgili eğitim birimleri temsilcilerinin katılımıyla Ordu/Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulu’nda başladı.

Ordu Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen projeye Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adil Karlıbel Mesleki Eğitim Okulu, Durugöl Ortaokulu, Alexandru Ioan Cuza Iaşi Üniversitesi (Romanya), Yunanistan Girişimcilik Geliştirme Enstitüsü, İtalya "A. Lincoln" Yüksek Öğrenim Enstitüsü, Kuzey Makedonya Vasil Glavinov İlköğretim Okulu paydaş olarak yer alıyor.

Ordu/Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Romanya, Yunanistan, İtalya, Kuzey Makedonya ülkelerinden gelen temsilciler ile öğrenciler, Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulu Müdürü Mustafa Akkoz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Akkoz: “Bu eğitim öğretim yılında Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus akreditasyonu kapsamında bir grup öğrencimiz ve öğretmenimiz İspanya'nın Barcelona kentinde staj yaptı. Bir diğer Erasmus SAHHim Projesi kapsamında Romanya, Kuzey Makedonya, Yunanistan ve İtalya'ya giderek incelemelerde bulundular. Şu anda bizi ağırlayan arkadaşlarımız buradalar. Misafirperverlikleri için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor, kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Umarım okulumuzda güzel bir 3 gün geçiririz. Bu vesile ile proje genel koordinatörü Doçent Doktor Sevim Acargöz ve ekibine, Okul Koordinatörü Emine Özlem Gemici ve ekibine, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdi.

Okul Müdürü Mustafa Akkoz’un ardından Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, bir konuşma gerçekleştirdi.

Onur Bekyürek konuşmasında: “Pandemi ile yüzleştiğimiz eve kapanma süreci toplumun her kesimini etkilediği gibi özel gereksinimli bireylerimizi de derinden etkilemiştir. Günlük hayatta karşılaştığımız sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam biçimimizin bu dönemde daha da artmış olması bu projenin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Yaklaşık 15 aydır Ordu Üniversitesi'nin koordinesinde tüm ortaklarımızla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde ortaya koyacağımız somut çıktılarımızın özel gereksinimli bireylerimiz ve kıymetli ailelere ve bu bireylerimiz ile çalışan değerli öğretmenlerimiz için birer kaynak oluşturacak olması Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizleri ziyadesiyle gururlandırmaktadır. Bu sebeple projede emeği geçen başta Proje Koordinatörümüz Doç. Dr. Sevim Acaröz olmak üzere, Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ve Durugöl Ortaokulumuzda görev alan tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize ve yine yurt dışından projemize katılım desteklerini esirgemeyen Kuzey Makedonya'dan, Romanya'dan ve Yunanistan'dan gelen öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulu’nda faaliyet gösteren; El Sanatları Teknoloji Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Güzellik ve Saç Bakım Atölyesi, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Atölyesi Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, yurt dışından gelen öğretmenler ve öğrenciler tarafından gezildi.

Etkinlik öğrencilerin yöresel dans gösterileri ve gözleme dağıtımı ile son buldu.




Anahtar Kelimeler : ERASMUS, PROJESİ, ETKİNLİKLERİ, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler