HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Mayıs 2023 Cuma Saat: 13:01

TEKNOFEST’TE ORDU’DAN BÜYÜK BAŞARI

TEKNOFEST'e 2023 yılında Ordu’dan 3803 başvuru gerçekleşti.
TEKNOFEST’TE ORDU’DAN BÜYÜK BAŞARI

HABER: KÜBRA ÇAKIR

TEKNOFEST, Türkiye’de teknolojinin geliştirilmesi konusunda önemli olan kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Bu yıl 6.'sı düzenlenen, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST; bu yıl 41 ana yarışma ve 102 alt kategoride, 27 Nisan-01 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi.

TEKNOFEST'e 2023 yılında Ordu’dan 3803 başvuru gerçekleşti. Okullardan 25 takım finallerde yarışmaya hak kazandı. 2.5 milyon misafirin ziyaret ettiği ve dünyanın en büyük Teknoloji, Uzay ve Havacılık Festivali TEKNOFEST'te 2023 Liseler Arası İHA Yarışması Finalleri’ne, Ordu Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Cevher-ül Cezeri İHA Takımı Türkiye 2.'si olurken görev videosu sıralamasında da Türkiye 1.'si oldu.

Altınordu Bahçeşehir ve Doğa koleji öğrencilerinden oluşan 52 Kuzey Gençlik-Tatsu Takımı da Tarım Teknolojileri Yarışması alanında en iyi sunum ödülünü aldı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.

“Başarının tesadüf olmadığını bizlere bir kez daha gösteren başta değerli danışman öğretmenlerimizden Erdal Sezgül ve Halil Ulutaş ile öğrencilerimizden Muzaffer Eren Demir, İsa Tuğra İmece, Muhammed Eren Demirci, Utku Yazlı, Erdal Eerdim, Akif Şen, Zafer Odabaşı, Emir Korkmaz, Hüseyin Eren Korkmaz ve Eylül Naz Ulutaş'ı tebrik eder, projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.”

 




Anahtar Kelimeler : TEKNOFEST’TE, ORDU’DAN, BÜYÜK, BAŞARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler