HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 08:29

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER EĞİTİME BAŞLADI

Kahramanmaraş’taki iki büyük depremin ardından depremin etkilediği 10 il dışında kalan 71 ilde öğrenciler ve öğretmenler yeniden ders başı yaptı. Ordu’da deprem bölgesinden gelen 520 eğitim görmeye başladı.
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER EĞİTİME BAŞLADI

Afet bölgesindeki öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması amacıyla öğrencilere Bakanlık tarafından nakil kolaylığı sağlandı.  Bu amaçla okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Afet bölgesinden ilimize nakil gelen 520 depremzede öğrencimizin e okul kayıtları tamamlanarak ilimiz genelindeki okullara yerleştirildiler. Öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri amacıyla 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren duyguları tanıma, duygularla baş etme, güvenlik, umut aşılama, benlik saygısı, sosyal ilişkiler, yardım arama modüllerinden oluşan"Deprem Psikoeğitim Programı" uygulanacaktır. Rehberlik ve araştırma merkezlerimiz tarafından sorumluluk bölgelerindeki rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlara, "Deprem ve Yas Psikoeğitim Programları" ile öğretmen-veli oturumları hakkında uzaktan bilgilendirme toplantıları yapıldı. İlimizdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimizin faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarına devam edilecek.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu;  "İlimize nakil gelen depremzede öğrencilerimize ders kitabı, kaynak kitap, kırtasiye malzemeleri ve kıyafet konularında Müdürlüğümüz koordinesinde öğrencilerimizi destekliyoruz. Öğrencilerimizin bu süreci daha iyi bir şekilde atlatabilmeleri amacıyla tüm çalışma arkadaşlarımızla gerekli desteği sağlıyoruz. Eğitim Kenti Ordu olarak bu zorlu süreçte depremzede öğrencilerimizin yanındayız. Depremden etkilenen illerimize ve vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirken hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.   nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : DEPREMZEDE, ÖĞRENCİLER, EĞİTİME, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler