HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Şubat 2023 Cumartesi Saat: 08:37

20 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından üniversitelerin uzaktan eğitim kararına ilişkin YÖK Başkanı Erol Özvar açıklama yaptı.
20 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından üniversitelerin uzaktan eğitim kararına ilişkin YÖK Başkanı Erol Özvar açıklama yaptı.

Bahar döneminin 20 Şubat'ta başlayacağını duyuran Özvar, üniversitelerin yüz yüze eğitim kararını nisan ayında yeniden değerlendirileceğini bildirdi. YÖK Başkanı Özvar'ın konuşmalarından öne çıkanlar;

*Türkiye'deki örgün öğrencilerin yüzde 15'i ya bölgede ikamet etmekte ya da eğitim almaktadır. Bu öğrenciler depremden en çok etkilenen kitle arasındadır.

*Öğrenci ve personellerimiz arasında kayıplarımız bulunmaktadır. Depremin neredeyse bütün üniversitelerimizin tamamında kayıplar bakımından etkili olduğunu söyleyebiliriz.

*Bütün çabamız eğitim ve öğretim alanında normalleşmenin mümkün olan en kısa zamanda sağlanmasıdır.

*Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

*YÖK Başkanı Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi. *Alınan kararları Nisan ayı başında yeniden gözden geçireceğiz.

*(Depremden etkilenen öğrenciler) Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.

* Özel öğrencilik konusunda da bazı kolaylıklar getirerek öğrencilerimizin mağdur olmasının önüne geçmeyi planladık.

*YÖK programlarında kayıtlı olan ve talep eden öğrencilerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve bu sürenin programın azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verilmiştir.  n BÜLTEN




Anahtar Kelimeler : 20, ŞUBAT'TA, BAŞLAYACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler