HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Aralık 2022 Cumartesi Saat: 07:55

MEB’DEN ÜCRETSİZ KURS

Bakan Özer, yarıyıl tatiline ilişkin geçen yaz tatilinde tüm öğrencilerin hem nitelikli tatil geçirmeleri hem de öğrenme serüvenlerine devam etmeleri için ilk kez yaz okulları açtıklarını hatırlattı.
MEB’DEN ÜCRETSİZ KURS

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023'te yaz okulu uygulamasını devam ettireceklerini, bunun yanında 23 Ocak-3 Şubat arasındaki iki haftalık yarıyıl tatilinde de ilk kez tüm kursları açacaklarını bildirdi.

Bakan Özer, yarıyıl tatiline ilişkin geçen yaz tatilinde tüm öğrencilerin hem nitelikli tatil geçirmeleri hem de öğrenme serüvenlerine devam etmeleri için ilk kez yaz okulları açtıklarını hatırlattı.

 Bilim ve sanat yaz okulları, matematik ve İngilizce yaz okullarından yaklaşık 1 milyon öğrencinin ücretsiz yararlandığını belirten Özer, "Bize gelen en büyük şikâyet, bu kursların iki-üç haftalık sürelerinin çok kısıtlı olmasıydı. Velilerden ve öğrencilerden bu kursların tam yaz dönemini kapsayacak şekilde olması yönünde çok ciddi talep geldi. 2023 yılında da yaz okulu uygulamamızı devam ettireceğiz ancak 23 Ocak-3 Şubat arasındaki iki haftalık sömestirde de ilk kez yaz okulu kapsamını genişleterek tüm kurslarımızı açacağız. Bu kapsamda bilim ve sanat yaz okulları, matematik ve İngilizce kurslarımız sömestirde de açık olacak." dedi.

 Öğle yemeğinde okul öncesinde yeni hedefler hayata geçecek

Yeni yıl ile birlikte ücretsiz öğle yemeğinin kapsamının genişletilmesine yönelik hazırlıkların sorulması üzerine Özer, Bakanlığın öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ettiğini vurguladı.

Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda projenin kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ettiğini anlatan Özer, şöyle konuştu: "Bunlardan bir kısmı da ücretsiz öğle yemeği ile ilgili. İhtiyacı olan öğrencilerin ücretsiz yemeğe erişimi ile ilgili yıllardan beri istikrarlı şekilde uygulanan politikalar var. Bu konuda kamuoyunda bir yanılgı var. Bu hizmet sanki tüm taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerle sınırlı bir politikaymış gibi... Hayır, taşımalı eğitim kapsamında yaklaşık 1 milyon öğrenci yemek yiyor, geriye kalan kısmı pansiyonlarda kalan öğrencilerimiz, diğer taraftan sosyal yardımlaşma alan ailelerimizin çocukları. 2022 yılında bir yenilik yaptık, okul öncesi eğitime ağırlık verdiğimiz için okul öncesi eğitim kademelerindeki 400 bin öğrenciye ilk kez ücretsiz yemek verdik. Dolayısıyla 1,5 milyonu 1,8 milyona çıkardık. Şimdi Millî Eğitim Bakanlığı olarak en öncelikli politikalarımızdan biri, okul öncesi eğitime erişi artırmak. Bunun için çok ciddi fiziksel yatırım yaptık ve oranları ciddi olarak artırdık. Bu kademedeki okullaşma oranlarını yüzde 65'ten yüzde 99'a çıkardık. 2023'teki hedefimiz, okul öncesine devam eden tüm öğrencilerimize ücretsiz yemek vermek. Bunu da 2023'ün sonuna kadar kademeli olarak gerçekleştireceğiz."

 MEB'in tesisleri otel konforunda olacak

Bakan Özer, Bakanlığın 2023'teki hedefleri arasında tüm öğretmenevleri, uygulama otelleri ve hizmet içi eğitim enstitülerinin yenileme çalışmaları kapsamına alınmak suretiyle ISO 9001 kalite belgesiyle belgelendirmesinin de yer aldığını söyledi. 

Bakanlık olarak 2023'te hem öğrencilerin hem öğretmenlerin kaldığı mekânların niteliğini çok daha iyi noktaya getireceklerini, ISO 9001 standardı ne gerektiriyorsa onları yerine getireceklerini ifade eden Özer, şunları kaydetti: "Sadece öğretmenevleri, eğitim enstitüleri değil, aynı zamanda pansiyonların tamamını 5 yıldızlı otel konforuna getireceğiz ve ISO 9001 sertifikasını da 2023 yılının sonuna kadar tamamlamış olacağız. İstiyoruz ki öğrencilerimiz, eğitimlerine devam ederken kaldıkları pansiyon, gerçekten onların çok konforlu ortamda kalmasını sağlayacak bir ortam olsun. İstiyoruz ki öğretmenlerimiz, öğretmenevlerinde veya eğitim enstitülerinde vakit geçirdikleri zaman çok nitelikli ortamlarda vakit geçirsin. Dolayısıyla nasıl Temel Eğitimde 10.000 Okul projesini başlatmışsak oradaki farkları elimine etmişsek aynı çalışmayı kalış yerleri için de gerçekleştireceğiz."  nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : MEB’DEN, ÜCRETSİZ, KURS

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler