HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 15:36

ÇEVİK ORDULULARI E-TİCARET'E DAVET EDİYOR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nda E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimi gerçekleştirildi.
ÇEVİK ORDULULARI E-TİCARET'E DAVET EDİYOR

Eğitimin sunumunu yapmak ve katılımcıları bilgilendirmek amacıyla sunumu gerçekleştiren Trendyol İç Anadolu Bölge Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi Mutlu Çevik, Gazetemiz ile konu üzerine ufak bir röportaj gerçekleştirdik

Çevik, gazetemize verdiği güncel röportajda şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle Ordu'ya hoş geldiniz. Güzel bir eğitim programı sonrasında sorularımızı yanıtlamak için buradasınız. E-ticaret yapmak isteyenler neler söyleyebilirsiniz?

MUTLU ÇEVİK: "E-ticaret, yeni dönemde olmazsa olmaz bir emin değil. Perakendede satış yapan firmalar, artık bir tıklamayla Diyarbakır'a, Edirne'ye gönderebiliyorlar. Ordu üzerinden de aynı şekilde. Bu nedenle, genel e-ticaret yapmayı tavsiye ederim. Kendi siteleri olabilir, pazar yerlerinde yer alabilirler. Bunun en güzel örneği Trendyol'dur.

E-ihracatı da anlattınız. Yeni bir trend gibi görünüyor. E-ticarette insanlar size nasıl ulaşacaklar ve satın alma satışını nasıl gerçekleştirecekler?

MUTLU ÇEVİK: "E-ihracat için öncelikle e-ticaret yapmaları gerekiyor ve Trendyol'da bir mağazalarının olması gerekiyor. Satıcı olmaları için başlangıç oldukça kolay. Trendyol'da, 'Google trend yol' yazıp giriş yaparak, 'trendyol'da satış yap' Ürünlerin katalogdan da yüklenebilirler, katalogdan barkotlu ürünlerde ürün çıkarılıp fiyatlandırılabilirler. Fiyatı sonra 10 dakika içinde satışa sunulabilir, bu kadar kolay. Belge, bilgi ya da kayıt yapılması gerekmiyor. Ancak firma olmaları, vergi mükellefi olmaları gerekiyor. Girdikten sonra TC kimlik numarası veya vergi numarasını girdikten sonra sayfa otomatik olarak açılıyor ve satışa başlana biliyor.

Toplam müşterileriniz içerisinde Ordu'nun payı nedir? Bu konuyla ilgili bir istatistik var mı elinizde ya da kaç kişi var?

MUTLU ÇEVİK: "Bunu biraz önce bir arkadaşımız sordu. Yaklaşık olarak, 400-500'e yakın satış yapan kişi var. Ancak, tam net rakamlara bakmamız gerekiyor."

Ürün çeşitliliği açısından, içeride satılamayan çeşitler var mı? Mesela gıda ürünleri ya da bunun dışında başka ürünler var mı ama bir kısıtlama var mıdır?

MUTLU ÇEVİK: "Hayır, kargoyla taşınabilecek tüm ürünler elden satılabilir. Bir kısıtlamamız yok."

Özellikle gençler için tavsiye edebileceğiniz bir alan mıdır?

MUTLU ÇEVİK: "Tabii ki, son dönemdeki gençlerimiz e-ticareti daha çok benimsiyorlar. Nedeni, bir tek tıklama ayağına geliyor. Gençler zaten bu önceliği çekiyor. İlerleyen dönemde daha da yaygınlaşacaktır."

Müşteri kategorilerinize baktığınızda veya bir kategorize yaptığınızda, örneğin ev hanımları mı daha önde, işte girişimci kadınlar mı?

MUTLU ÇEVİK: "Öyle bir kayıtlılığımız yok. Herkese açık bir platform. Herkes gelip piyasada satıcı olabiliyor. 

HABER:SELDANUR KILIÇ 




Anahtar Kelimeler : ÇEVİK, ORDULULARI, E-TİCARETE, DAVET, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler