HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Haziran 2024 Pazartesi Saat: 22:34

Depremzede Kiracılara Yapılan Kira Yardımı Bitiyor...

6 Şubat depreminden etkilenen kiracılara AFAD tarafından yapılan kira yardımıyla ilgili beklenen uzatma yapılmadı, son ödeme bu ay yapılacak.
Depremzede Kiracılara Yapılan Kira Yardımı Bitiyor...

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, 6 Şubat depremi mağduru kiracılara yönelik olarak 15 ay için uygulanan destek ödemesi bu ay sona eriyor.

AFAD tarafından, 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ildeki konutlardan orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelere yönelik Nisan 2023 tarihinde başlatılan kira desteği ödemesinin sonuncusu bu ay gerçekleşecek.

Deprem bölgesindeki illerde henüz yeterli sayıda konut olmadığı ve bu nedenle kiraların yüksekliği gerekçesiyle uzatılacağı tahmin edilen kira desteğinin bu ay son olarak yapılacağını açıklayan AFAD tarafından ilgililere gönderilen mesaj metni şöyle; "6 Subat Depremlerinin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini afetzede kiracı kardeşlerimize de başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan  kiracılara destek ödemelerinin 15'inci ve sonuncusunu Haziran ayında yaparak tamamlayacağız. Allah milletimizi ve devletimizi her türlü afetten korusun."

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler